ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Създателят на проекта "БГ Футболни проби" Ивайло Крушарски съобщи интересни новини пред БЛИЦ TV, касаещи футболните таланти у нас, които към момента са без клубове. Както е известно, бившият вратар, който преди години беше и в Уест Хям, помага на млади играчи да си намерят отбори.  

Наскоро едно от момчетата, блеснали по време на пробите, е привлечено в Гърция и вече е в мъжкия тим на Кавала, въпреки че е едва 17-годишен. 

Пред камерата на БЛИЦ TV Крушарски разказа за предстоящото голямо събитие в София - петдневни проби. За включилите се в него ще има изготвен петневен хранителен режим по програма на първия отбор на Арсенал. Ще се използва и специална джипиес система, на която са се доверили редици европейски грандове, сред които Милан и Интер. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Набираме все повече популярност и вече помогнахме на 57 деца да променят кариерите си. Те бяха забелязани по време на нашите проби и преминаха в клубове, включително и в чужбина. До момента проведохме проби в София, Стара Загора, Бургас и Хасково. На 15 октомври предстои във Велико Търново, на 13 ноември в Благоевград, след което ще има едно грандиозно събитие в София, което ще бъде пет дни", oбясни Крушарски.   

"Още в следващите ни проби - на стадион "Ивайло", ще се включи нов треньор - Любомир Божанков. Той е известно име, един от най-добрите треньори специално за юноши в България, беше начело на юношеския национален отбор. Целим да се обградим с млади и амбициозни хора, които искат да работят и да помагат за развитието нa футболните таланти. Привлякохме в екипа още Деян Христов и Йордан Господинов, който понастоящем е треньор на вратарите в Локомотив (София)", съобщи Крушарски.

Tой разказа и в кои клубове най-често преминават юношите - "Има тенденция повечето футболисти, които ги харесат на организираните от нас проби, да преминават в Лудогорец. Някои деца отидоха в ЦСКА, Локомотив (Пловдив), Хебър, Пирин (Благоевград) и др. Модерната база в Разград ги привлича, също настоятелността на скаутите на Лудогорец, а и амбицията на клуба да се развива в тази насока. Те имат и пансион, което привлича децата от провинцията". 

Крушарски говори и за предстоящото голямо събитие на "БГ Футболни проби" в София: "Това е нещо, което отдавна искахме да реализираме. Идеята на петдневните проби е доста по-различна от еднодневните, защото знаем, че няма как 100% от участниците, които се явят на нашите събития, да бъдат забелязани и привлечени в клубовете. Идеята на петневните проби е да помогнем на тези, които не са харесани и забелязани, да получат много знания, които няма да придобият в клубове. Така имат възможността да се развият и при следващите проби да бъдат забелязани. 

В петте дни ще ги наблюдават много скаути, ще тренират двуразово, ще имат кондиционни тренировки, психолози ще работят с тях. Също така ще имат петневен хранителен режим по програма на първия отбор на Арсенал. Искаме да им покажем как се хранят професионалистите, защото в България знаем какво се случва - някои от футболистите ни се хранят с банички и боза...

Ще има видео анализатори. Също така закупихме джипиес система, с която работят Милан, Интер, Лацио и др. Тя прави пълно портфолио на всеки футболист - обем на дробовете, как възстановяваш, колко ти е пулса, какво разстояние си изтичал и с каква скорост. С тези пълни статистически данни всяко дете ще знае какво е състоянието му в момента, а скаутите ще имат пълни данни за набелязания играч.

Записванията за петдневните проби вече текат. Събитието ще бъде на терените на Национална Спортна Академия (НСА) "Васил Левски", почти сигурно е, че ще се проведе от 24 до 28 октомври. Таксата без спане е 400 лева за петте дни. Пълният пакет с нощувка е 600 лева. В цената е включена и брандирана екипировка на "Адидас", която остава за спомен на участниците в пробите", разказа Крушарски. 

"17-годишният Пламен Павлов в момента е в мъжкия отбор на Кавала, след като скаути на гръцкия клуб го забелязаха на събитието ни в Кавала и го привлякоха. Той е юноша на Славия, играл е и в Академик (Свищов)", обясни бившият вратар. 

"Колкото повече проектът расте, срещаме все повече затруднения. Но това не ме спира, а ме амбицира. Искаме да помогнем на колкото се може повече деца. Има хора, които явно не са доброжелатели. Както вече някои казаха - проектът е прекалено хубав и се помага на прекалено повече хора, а не се изкарват пари. За мен не е бизнес, а е кауза. Минал съм през този път в България, видял съм колко трудно може да бъде, ако няма кой да застане до теб или не познаваш точните хора. Аз се уверих, че проектът работи в действителност и искам в тази кауза да се припознаят колкото се може повече хора и да помогнем на повече деца. За щастие има хора, на които не им трябва убеждение, сами се свързват и искат да помогнат. Такъв пример е Любо Божанков", добави Ивайло Крушарски.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН ГЕНЧЕВ
Moнтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

 

Берк Саудл поредната успешна история на участник в БГ Футболни проби! Искаш ли ти да си следващата ни успешна история? Запиши се за участие в следващите футболни проби!

Публикувахте от БГ Футболни проби в Четвъртък, 15 септември 2022 г.

 

 

️️️ТРЯБА ДА СЕ ВИДИ ️️️ Една успешна история, която показва защо съществуват БГ Футболни проби!!! Искаш ли да бъдеш следващата ни успешна история? Запиши се за участие в 5 дневните футболни проби Един ден, който промени живота ми!

Публикувахте от БГ Футболни проби в Понеделник, 12 септември 2022 г.