Президентът на Арда инж. Петър Пешев изказа благодарности от името на клуба и привържениците на футбола в Кърджали към премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов. Както вече стана ясно, правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 г. Средствата в размер на 2 500 000 лева са предназначени за модернизирането на стадион "Арена Арда" в Кърджали.

Петър Пешев и всички в клуба от efbet Лига са доволни от това развитие на нещата. Босът на Арда говори по темата пред БЛИЦ СПОРТ:

- Г-н Пешев, честито! Проектът ви за модернизиране на стадиона в Кърджали беше одобрен. 
- Благодарим. Изказваме огромна благодарност на министър-председателя Бойко Борисов, на министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на спорта Красен Кралев. Много скоро ще можем да стартираме строително-монтажните работи на "Арена Арда". 

- Колко време ще бъде нужно, за да се постави осветлението на стадиона ви?
- Надяваме се по-скоро това да се случи и да можем да играем домакинствата си в Кърджали (б.р. - от началото на сезона Арда приема съперниците си на стадион "Локомотив" в Пловдив). Ще се постараем да бъдем готови до началото на декември. Дано приемем ЦСКА на нашия стадион - на 7 декември. Ако не успеем, ще домакинстваме в Кърджали от пролетния полусезон. Все пак е важно и времето както ще бъде. Ако има снегове в началото на декември, ще се усложнят нещата. 

- В момента работи ли се по стадиона?
- Сега нямаме право, ще започнем като дойде финансирането. В най-скоро време това ще се случи. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- Премиерът Бойко Борисов каза ли ви нещо по-специално на срещата, която инициирахте преди дни?
- Каза ни, че ще помогне както е помогнал на другите клубове. Виждате, че той помага на всички. Днес беше и в Пловдив, помага се и на Ботев. Радостни сме от факта, че ще ни бъдат отпуснати средства за осветление и електронно табло. Докато ги правим, ще вземем мерки и за подобрянето на терена. Сега е удачен момент да се погрижим и за тревната настилка - докато няма мачове на нашия стадион. Добре е, че държавата помага на всички клубове, това трябва да продължи.  

- Доволни ли сте от представянето на Арда до момента в дебютното участие в efbet Лига? (б.р. - отборът, воден от треньора Стамен Белчев записа 2 победи, 3 равенства и 2 загуби)
- Доволни сме, сега се подготвяме за мача със Славия в петък. Имаме известни кадрови проблеми - Румян Ховсепян е наказан, Жоао Аморим пък е контузен. Има и други играчи с травми, дано се възстановят до гостуването в София в петък. И се надявам да вземем добър резултат преди паузата в първенството заради националните отбори. В нея играчите ще могат да починат малко, след което продължаваме да мислим за следващите мачове. 

- Ще играете ли контрола в паузата?
- Говорим с колегите от Ботев (Пловдив). Уточняваме деня на провеждането на проверката. Може би ще е в петък - 6 септември. Ако не се съгласят, ще търсим друг противник.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020