Младежкият национал от ЦСКА 1948 Росен Божинов изпрати много силен сезон. 19-годишният талант даде интервю за БЛИЦ Live преди контролата на формацията на Александър Димитров срещу Азербайджан. Проверката е утре в Баку. 

Пред камерата ни Божинов коментира най-горещата тема - за предстоящия негов трансфер в чужбина за милиони. Защитникът е свързван с редица грандове, включително и Манчестър Сити.

"Работим здраво, тренираме добре и искаме да покажем най-добрата си форма в гостуването на Азербайджан, за да се поздравим с успех. Да, говорим за предстоящите евроквалификации с Германия и Полша. Наистина имаме амбиции да се класираме. Много силен и сплотен отбор сме. Допълнителният заряд го има. Треньорите ни мотивират", коментира Росен Божинов.

Божинов разкри пред БЛИЦ Live: Ходя с гимнастичка от ансамбъла, левскарка е СНИМКИ

"Винаги гледам да показвам 100% на терена и да съм максимално концентриран", продължи талантът и говори за подготвящия се негов голям трансфер за милиони.

Централният защитник коментира и инцидентите от баража между ЦСКА 1948 и ЦСКА, който той и съотборниците му спечелиха с 2:0 и се класираха в Лигата на конференциите.

"Грозни сцени, но не се уплаших. Предпочетох по-бързо да се прибера в съблекалнята, за да не стане нещо лошо. Прибрахме се и изчакахме да се успокоят нещата и да може да се доиграе срещата. Нямам вражда с никой. Към всеки отбор излизам с уважение и достойнство", каза бившият играч на ЦСКА.  

Получавал ли е заплашителни съобщения преди баража?

"Най-голямата ми мечта е да съм в мъжкия национален отбор. Първо да покажем какво можем при младежките - до 21 г., и после да направим по-голямата крачка", продължи Росен.

Пред БЛИЦ Live Божинов говори и за любимата си - гимнастичката Рейчъл Стоянов, на която предстои участие на Олимпиадата в Париж.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ


* Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg


* Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg


* Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg