ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Георги Чиликов изненадващо напусна треньорския пост в Черноморец, който е лидер в класирането в Югоизточната трета лига. БЛИЦ го потърси, за да разбере причината за решението му: 

- От какво е продиктувана изненадващата ви раздяла с Черноморец? 
- Подадох оставка заради неразбирателство по някои въпроси с ръководството на клуба. Едно от изискванията ми беше Череноморец да има условия за работа и да не играе в квартал "Долно Езерово". Недобрите взаимоотношения между мен и ръководството доведоха до решението ми да напусна. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- Има ли горчилка у вас след случващото се? 
- От около месец виждах какво става в клуба, с терените... Всичко се върти около "Долно Езерово" и искат Черноморец да се премести там. Да, за стадион "Черноморец" и "Лазур" трябва да се плаща наем, но тези опорки, че съм искал само на "Лазур" и едва ли не, че имам някакви вземания с Митко Събев, не искам да ги слушам. Желанието ми беше да помогна на Черноморец. Отборът е нормално да бъде в Бургас, а не в "Долно Езерово", където явно отива, за жалост. Аз можех да направя много повече, за да не се случи това, но очевидно не се искаше на всяка цена. 

Черноморец трябва да играе или на "Черноморец" или на "Лазур". При това положение нямам интерес да продължа. На база на различията и лошите взаимоотношения няма как да допусна това нещо. Преди месеци се прибрах в Бургас, за да съм от полза на отбора. 

- Оставяш Черноморец на първото място в Югоизточната трета лига... 
- Да, има си добри треньори, ще довършат това, което започнахме. Направих добра основа, постигнахме максимума. За нивото на "В" група Черноморец има добър състав. Има още какво да се желае от някои играчи. Нямам претенции, че едва ли не с магическа пръчка мога да променя нещата. Но исках да се случват хубави неща и да помогна на футбола в родния ми град. Видях леко съживяване.

При всички положения трябва да се разчита на местни кадри, но трябва да вдигнем професионално нивото в Бургас във всяко отношение. Стадионът ни заприлича на минно поле, като след война. Явно не се поддържа така както трябва. Да, и аз също имам вина, защото тренирахме там и играехме мачовете си. Истината е, че Бургас трябва да подобри много инфраструктурата си, за да имаме приличен отбор.

- Възможно ли е да преосмислиш решението си и да се върнеш начело на отбора, който оглавява класирането? 
- Не, няма как това да се случи. Но винаги за Бургас съм насреща да помагам, но при коренна промяна на ситуацията, иначе няма смисъл да се пребирам и да бъда далеч от семейството.

- А сега накъде?
- Нямам оферти за момента. Преди около месец имах предложение от Спартак (Варна), но го отказах заради Черноморец. Вярвах, че нещата в Бургас ще потръгнат и ще има развитие по проблема с базите. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК