Кирил Десподов стана за първи път шампион, след като спечели титлата на България с Лудогорец. Нападателят даде ексклузивно интервю за агенция БЛИЦ ден след победата над Берое с 3:1, когато вкара първия гол.

-За първи път стана шампион. Какво е усещането?
-Радостта ми е огромна, защото наистина това е първата ми титла. Честно казано, това са емоции, които не мога да ги опиша. Трябва да ги усетиш. Една тежест ти пада от раменете, след като месеци наред си гонил голямата цел и накрая си я постигнал.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

-Имаше ли периоди, в които да се съмнявате в крайния успех?
-Не. Категорично нямаше такива моменти. Ние знаем нашите възможности - колко сме силни като отбор и никога не сме се съмнявали в победите. Да, имаше период, в който разликата между нас и конкурентите ни намаля. Ние обаче успяхме в този момент да заиграем още по-силно, още по-добре и да се откъснем пред преследвачите ни.  И както видяхте – четири кръга преди края на първенството спечелихме десета поредна титла, което е рекорд за България.

-Кой беше най-силният мач на Лудогорец?
-За мен категорично е победата ни над ЦСКА с 1:0. Двубоят беше ключов за титлата, но ние показахме характер и напълно надиграхме „армейците“.

-Какво е мнението ти за треньора Дамбраускас?
-Млад треньор, който иска да се развива. Той приляга на Лудогорец. Умее да разговаря добре с футболистите, психолог е. Никой в тима не се съмнява в качествата му. Наложи своите идеи, своите схеми и виждания за играта и резултатът не закъсня – шампиони сме.

-Коментарът ти за представянето ви в Лига Европа през есента?
-Като цяло представянето ни беше под нивото и всички съжаляваме. Това не приляга на тим като Лудогорец, оставил трайна следа в Европа. Но се надявам да си вземем поуката и да не се повтаря това нещо.

- Като каза „да си вземем поука“, това означава ли, че оставаш в Лудогорец?
-Всичко е въпрос на преговори между мен, Каляри и Лудогорец. Имам желание да остана, но зависи от разговорите. Ако остана в Лудогорец, моята цел ще бъде да влезем в групите на Шампионска лига - там, където е на Лудогорец мястото.

-Има ли интерес към теб от други отбори?
-Да, има, но не искам повече да говоря, защото това не е моя работа, а на агентите ми. Аз съм фокусиран изцяло върху играта ми в Лудогорец, защото съм футболист на тима.

-Кои са най-големите веселяци в Лудогорец?
-Всички се веселим. Няма киселяци при нас. Постоянно се слуша музика, пускат се майтапи. Няма непозитивни хора. Не сме разделени на групички. Тук няма как да се случи такъв срив в колектива, тъй като сме единни. Всички сме от една група, която се нарича Лудогорец. Мога да ви разкрия нещо от съблекалнята на тима - аз пускам музиката, аз съм диджеят (смее).

-За финал да те попитам за ЦСКА?
-Отстраниха ни за Купата, защото играха по-добре. Заслужено ни победиха. Не успяхме да отговорим на тяхната агресия във въпросния полуфинален реванш. Пожелавам им успех на финала за Купата на България.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството