Бирсент Карагерен бързо се превърна в любимец на феновете на Локомотив (Пловдив). 21-годишното бързоного крило от Асеновград блесна в дербито, наказвайки градския съперник "Ботев" с гол в 90-ата минута и донесе сладкия успех на "смърфовете" и класирането за 1/4-финалите. Пред БЛИЦ Карагерен каза, че не лети в облаците и не се чувства герой. В кариерата си до момента юношата на Локомотив (Пловдив) е играл още в Шумен, Етър и Верея.

- Осъзнаваш ли какво стори и вече чувстваш ли се герой?
- Много съм щастлив, но не мисля, че само аз съм герой. Всички сме герои в този мач. Радвам се, че наказах градския съперник, но не е важно кой вкарва.

- Как успяхте да постигнете обрата?
- Нито за миг не загубихме надежда. Дори когато ни вкараха за 1:0, знаехме, че можем да постигнем това, за което дойдохме на Коматево.

- Това ли е най-важният ти гол до момента в кариерата и на кого го посвещаваш?
- Да, в това няма спор. Вкарах най-важния гол, имам и две попадения в "А" група. Надявам се да продължа да вкарвам и да радвам феновете. Попадението срещу "Ботев" го посвещавам на Локомотив (Пловдив) и всички, които обичат клуба. Прекланям се пред великата ни публика. Тя заслужаваше да изпита подобна радост и със съотборниците ми се радваме, че им донесохме тази сладка победа.

kara1.jpg

- Каква е формулата за успеха? Играете почти без пари, а побеждавате.
- Формулата е ясна - локомотивският дух се завърна в отбора, колективът е страхотен и се забавляваме на терена. Излизаме да печелим и да радваме феновете ни. Всички полагаме много усилия и се борим във всеки мач.

- За елиминирането на "Ботев" ще получите ли премия? Преди реванша обещаха ли ви някакви бонуси?
- О, нека не говорим за пари. Това е пловдивското дерби, нещо уникално е. Не може да си представите за какво усещане става въпрос като си на терена. Специално реваншът вчера беше за честта на Локомотив (Пловдив). Не играхме за пари, нищо не ни беше обещавано. А и ние дори не сме се интересували дали ще има премии. Излязохме на терена с мисълта да спечелим и да зарадваме великата ни публика. Благодарим им за подкрепата до последно, както и за невероятното посрещане след това на "Лаута".

- Мартин Камбуров каза, че положението е много тежко, миналия месец сте взели само по 700 лева...
- Да, така е, но наистина парите са без значение в подобен момент.

- Oчакваш ли да предизвикаш интереса на грандовете? Къде искаш да продължиш - "Левски" или ЦСКА?
- Не мисля за трансфер. В момента съм в Локомотив и гледам да бъда полезен на отбора. Искам да продължа да се развивам в правилната посока и с головете си да помагам на Локомотив.

- Христо Колев-Бащата как ви мотивира в подобни трудни моменти?
- Той е много добър треньор. Знае как да мотивира и вдигне отбора преди всеки мач.

- Предстои тежко гостуване на ЦСКА? Очаквате ли бонус от Лудогорец?
- Отиваме за победа в София, както във всеки мач. Какво ще стане, ще видим в събота. Не очаквам някой да ни премира. Играем за Локомотив, всяка точка за нас е много ценна.

- Братовчед си на Дормушали Саидходжа, който е ботевист. Сега Муши сърди ли ти се, че разплака любимия му отбор?
- С него сме като братя. Веднага след мача ми се обади да ми честити. Беше по-щастлив от мен.

- Наричан си Асеновградския Гарет Бейл. Разкажи откъде тръгна този прякор?
- Интересна случка беше като пристигнах в Локомотив (Пловдив). Името ми беше трудно за изговаряне за чужденците и започнаха да ме наричат Гарет Бейл. Всеки ми казваше, че имам прилика със звездата от Реал (Мадрид), а съм от Асеновград и така тръгна Асеновградския Бейл.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

kara.jpg


Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите