Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю пред Антон Хекимян в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Гришо беше откровен по много теми, включително за семейството си, има ли си приятелка и какво му е давало сили в трудните моменти през годината.

„На почивката в Исландия беше различно. За първи път предприехме такова приключение с родителите ми. Всяка година правим почивка, която прекарваме само тримата. Това беше може би перфектното място. Бях оставил телефона встрани и отделих много време на родителите си. Дори и да се чуваш всеки ден с тях е различно, когато прекараш няколко дни с майка си и бащи си. Много сме близки и винаги обсъждаме неща от миналото и от последните дни. Винаги се опитвам да взема възможно повече от тях, не само от съветите им, но и от поведението“, започна Димитров.

„По-лесно е да направя оценка на представянето си в края на сезона. Вече 10 години съм при професионалистите. Постигнах много неща, но мога много повече. За това е важно мнението на околните, тъй като когато съм вътре в ситуацията нямам цялостен поглед. Амбициозен съм и обичам критиките. В тениса хубавото е, че винаги има следващата седмица. В моя случай два-три турнира обърнаха целия сезон.“

„Много неща ме държат в трудните моменти. Работата и дисциплината са много важни. Когато бях 78-и в света, тези неща ми даваха сили да продължа. Не беше много приятно. В края на годината хванах попътен вятър, който ми помогна. Дори и в моментите, когато имаше негативизъм и бях встрани заради контузиите, намирах положителното и започвах наново. Тогава научих много неща за себе си. Уча се да бъда търпелив. Искам да бъда себе си и да не крия емоциите си. Винаги съм се гордял с плюсовете и минусите си.“

Димитров сподели, че с Радек Щепанек никога не са почвали да работят заедно, а са опитвали дали нещата в съвместната им колаборация ще се получат. Призна, че в момента търси треньор, но Андре Агаси винаги е на линия за ценни съвети.

„Агаси е специален човек за мен. Имаме особена връзка. Винаги сме коментирали нещата и много ми помага, тъй като е бил вътре в играта, преживял е много неща. Винаги се забавляваме с него. Един път ходихме на родео. Лас Вегас предоставя много колорит и възможности за забавление“, призна българският тенисист.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Надал, Феререр и Джокович са различни. С Рафа постоянни си пишем и коментираме различни неща. С Новак тренираме заедно, когато сме в Монако. Използвам възможностите да поговоря с Роджър, когато сме заедно на турнир. С всеки от тях имам различни отношения.“

„Нямам любим прякор. Отдавна надживях това Бейби Федерер. Много пъти ми е ставало приятно да чуя „Мачкай, Гришо“, особено когато съм на другия край на света. Винаги се чувствам чудесно, когато видя българските фенове на корта. През годините стават все повече. Искам да помогна на младите тенисисти на АТР Къп и да поема тази отговорност.“

„Като малък гледах много тенис и винаги съм искал да бъда тенисист. Битките между Сампрас и Агаси вероятно са били първите мачове, които съм гледал. Не съжалявам за нещата, които съм правил, но не знам какво в момента бих казал на 15-годишния Григор Димитров. Тогава мислех повече за титли и успехи. С годините си променят възгледите и разбираш, че важните неща са други“, разкри Григор.

„Любовта е нещо много лично. Ето, ще бъда честен! В момента мисля само върху тениса. Важно е да разграничаваш личния живот от спорта. Само така може да успееш. Най-добрите тенисисти успяват да го постигнат и вероятно затова са толкова успешни“, анализира бившият №3 в света.

„Винаги се чувствам приятно в България. Въздухът тук е различен. Когато съм в чужбина, най-много ми липсва българската храна и пържолите на майка ми“, завърши Григор Димитров.