Защитникът Ивайло Марков, който играе много силно в Израел, обяви в интервю за БЛИЦ, че напуска отбора си Апоел (Хадера), за да търси ново предизвикателство. 

24-годишният бивш футболист на Локомотив (Пловдив) и Царско село е юноша на Славия. 

- Здравей, Ивайло! Вчера победихте с 2:0 като гост Апоел Ноф Хагалил в пореден кръг от първенството. Как се развиват нещата при теб? 
- Добре е, благодаря. Сезонът беше силен за отбора ми Апоел (Хадера). Имахме някои проблеми от финансово естество по време на сезона. Изиграхме силни мачове и малко не ни достигна да се класираме в първата шестица. Останахме във втората осмица, където в момента сме втори, само на 1 точка зад Ирони Кирят Шмона. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

- Стремите се да завършите седми ли?
- Тук не е като в България и седмото място не дава квота за евротурнирите. Мачовете ни до края на сезона реално са без значение, защото отдавна си гарантирахме оставането в елита и знаем, че не можем да изпаднем. Навсякъде в Израел отзивите за нашия отбор са изключително позитивни. Всички са впечатлени от представянето ни този сезон. Жалко, че не успяхме да се класираме в първата шестица. Аз играя редовно, доволен съм от представянето ми. До момента във всички турнири имам 34 мача през сезона. Остават ни още две срещи. 

Българинът, който прави чудеса в Израел, пред БЛИЦ: Левски два пъти ме потърси, но...

- Какви са плановете за бъдещето ти? Оставаш ли в Апоел (Хадера) или ще сменяш отбора?
- Няма да оставам. Желанието ми е да отида на по-високо ниво с оглед представянето ми тази година. Ще търся по-добри варианти за себе си. Може би няма да съм в Израел, ще сменя първенството, надявам се да премина в по-силно. Искам да сменя обстановката и да заиграя на по-високо ниво.

- Възможно ли да се завърнеш в България?
- Не, на този етап изцяло съм фокусиран върху продължаването ми в чужбина.

- Преди време беше желан от Левски. Ако сега пак проявят интерес към теб - "сините" или някой друг от грандовете ни, ще бъдеш ли поласкан?
- До този момент никой не ме е търсил. Основното ми желание е да продължа в силно европейско първенство. Бъдещето ще покаже какво ще се случи в каква посока ще поема.

- Спомена за проблеми от финансово естество в клуба ти. Имате забавяне на заплатите ли?
- Имахме проблем с бюджета и се наложи част от футболистите да бъдат освободени. Останахме малко на брой играчи и съответно нямахме дълбочина в състава, което се отрази на представянето ни. 

- Уведоми ли вече ръководството на Апоел (Хадера) за намерението си да напуснеш?
- Да, разбрали сме се, че се разделяме. Целта е да продължа развитието си на по-добро място.

- Националният отбор сигурно е друга от целите ти?
- Разбира се. Не е нещо, което мисля постоянно, но кой не иска да бъде национал? Стремя се да се представям добре, решението е на треньорското ръководство. Ако преценят, че съм заслужил място в националния отбор, винаги бих се отзовал.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ