Ботев (Враца) показва привлекателен футбол от началото на сезона, но записа серия негативни резултати в последните кръгове преди зимната пауза. В тях обаче клубът се изправи срещу най-добрите отбори у нас. Бранителят на врачани Илия Миланов даде интервю пред БЛИЦ, в което говори за изминаващите 365 дни и пожеланията за следващата година.

- На какво отдаваш лошата серия в края на годината, когато записахте няколко поредни загуби?
- В интерес на истината смятам, че не играхме лошо. В същото време се изправихме срещу най-силните отбори в първенството, но не бяхме надиграни. Изпуснахме положения, с които можехме да вземем и точки в тези двубои. Смятам, че на моменти и съдиите ни порязаха, което също е фактор. 

- Звучиш оптимистично за представянето на тима. Такова ли е  настроението сред всички играчи в съблекалнята?
- Да, такова е. Знаем, че играхме добре, но не успяхме в някои мачове да вкараме, в други съдиите ни попречиха. Вярваме, че втория полусезон ще сме по-силни и ще си спечелим точките, които пропуснахме през тази година. 

- Какви са целите на Ботев (Враца) за пролетния дял на първенството?
- Нямаме конкретни цели. Играем за победа във всеки двубой. Показваме добър футбол и точките ще дойдат.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)  

- Имаш ли вече яснота дали ще останеш и напролет в Ботев?
- Имам договор с Ботев (Враца) до лятото и с удоволствие ще го изпълня. Ако има някакъв интерес към мен, тогава ще се водат разговори.

- Каква лична година изпращаш?
- Мога да кажа, че изпращам добре година. Миналият сезон се представихме добре, ако не беше прекъсването заради пандемията, можехме да участваме в плейофите за Лига Европа. Продължихме с доброто представяне и през новия сезон. Ситуацията с коронавируса обаче е много динамична и се отразява на календара с мачовете, на тренировките.

- Ти даде ли положителен тест?
- За щастие минах между капките. Редовно ни правят тестове, но аз винаги съм с отрицателен. Щастлив съм, че се разминах, а в същото време виждаме колко много играчи и колко много хора го изкараха.

- Как прекарваш празниците?
- В София съм си със семейството. Използвам времето, за да прекарам повече време с тях. 

- Няма ли да отидеш някъде в чужбина за кратка почивка?
- По принцип имаме традиция всяка година по това време да ходим на почивка извън България, но тази година няма да го правим. Ситуацията с този коронавирус е сложна, не може да се лети до много държави, затварят се граници. Предпочетохме да останем тук.

- Какво си пожела за 2021 година?
- Най-важното е здравето. Дано се опазя от контузии и, разбира се, пожелах си късмет. Защото без късмет сме за никъде. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството