Националите ни съжаляват, че не съумяха да стартират с победа в квалификациите за Евро 2020 - 1:1 с Черна гора. Останалият резерва в този мач Симеон Славчев се включи силно, след като замени Ивайло Чочев, който се контузи тежко. 

Халфът на Карабах даде интервю за БЛИЦ СПОРТ, като подчерта, че в националния отбор няма сръдни и интриги. Славчев, колегите му и целият щаб са обединени в каузата България да се класира на голям форум. За "лъвовете" предстои гостуване на Косово в Прищина - в понеделник от 21:45 часа. 

- Много трудно ли беше и какво не ви достигна да победите Черна гора? 
- Да, трудно беше, много съжаляваме, че не спечелихме. Мислихме, че заслужаваме повече. Полученият гол ни повлия психологически. Положителното е, че е 1:1, но сме наистина разочаровани, защото искахме да спечелим. Сега ще направим всичко възможно да победим в Косово.

- Първото полувреме контролирахте играта, какво не достигна, за да поведем в резултата?
- Играхме много добре до почивката, тактически стояхме много правилно. Втората част те успяха да ни поведат. Вкараха ни гол след късметлийско изчистена топка. Доста паднахме психически за около 15-20 минути, но след това се вдигнахме и успяхме да изравним. Направихме и няколко пропуска, положителното е, че атакуваме непрестанно и стигаме до ситуации пред вратата на противника.
 
- Ще подкрепиш ли мнението, че равенството не е задоволително, тъй като всички очаквахме победа?
- Да, абсолютно. Бяхме настроени психологически да вземем максимума - трите точки. Разочаровани сме, защото имаше доста фенове, които не съумяхме да зарадваме.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

- Какво си казвате в съблекалнята, как се вдигате в подобен момент?
- Няма какво да се вдигаме, трябва в понеделник да покажем добра игра, за да не замазваме доброто впечатление, което оставихме в Лигата на нациите. Мачът с Черна гора остава зад гърба ни и се съсредоточаваме към гостуването на Косово. Ще се борим за трите точки.

- Липсваха ли много Кирил Десподов и Пламен Илиев, които отпаднаха заради контузии?
- Изиграхме добър мач. Да, те са важни футболисти, добри играчи са. Мисля, че съумяхме да ги заместим. Дано занапред всички да сме здрави.

- По-амбициран ли се включи, предвид факта, че беше резерва в този мач?
- Това не ми влияе, аз винаги се раздавам, когато съм на терена. Дори за пет минути да бях влязал, щях да оставя всичко. Готов съм за този отбор, ако трябва по една минута да играя - влизам, тичам и се раздавам докрай. Не е проблем, че съм резерва, треньорът така е преценил. Уважавам решението му. Чочев игра прекрасно, отлично, спечели всички единоборства, така че няма какво да се сърдя, че бях оставен резерва.

- Всички ще получавате време за изява.
- Тук няма интриги и сръдни, всички имаме една кауза - националният отбор да побеждава и да отидем на голям форум. Няма място за интриги и обвинения от сорта "защо не играх?". Стъпваш на терена и газиш! Даваш най-доброто от себе си за родината. 

- Как можем да излъжем Косово в понеделник?
- Не мисля, че трябва да ги лъжем. Ще се стремим да ги преборим, да ги натиснем.

- Те направиха 2:2 с Дания в контрола в Прищина...
- Добре, нека, добре дошло е за тях. Но ние отиваме да играем нашата си игра - контраатаки, физическо присъствие и тактическа дисциплина. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020


LAP.BG