ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Даниел Любомиров е едно от интересните имена в списъка на селекционера на младежкия ни национален отбор Александър Димитров. 18-годишният нападател е собственост на Алавес, където играе за формацията до 19 г. и в третия тим. 

Любомиров е роден в Гоце Делчев, а когато е едва на 2 годинки родителите му решават да заминат за Испания, където работят и до днес - в Памплона. 

Даниел започва в школата на Сан Хорхе, когато е на шест. Три години по-късно е привлечен в Чантреа от Памплона, а сега е първата му година в Алавес, който снощи успя да се завърне в Ла Лига.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

"За първи път давам интервю за българска медия. Много съм щастив да играя за младежкия национален отбор. За мен е привилегия да съм тук", каза снажният нападател.

Големият талант разказа любопитни неща за себе си, семейството, за футбола в Испания, защо няма гадже и много др. 

- Защо родителите му заминават в Испания, след като той се ражда? В момента Даниел е разделен от семейството си, живее в общежитие на клуба му Алавес (1:20 минута) 

"Вкъщи само на български се говори, баща ми не дава на друг език да се говори. Опитвам се да говоря добре. Повечето ми приятели са от Испания, тук също имам контакти" (3:00 минута)

- Има ли разлика в тренировъчния процес в Испания и България? (4:00 минута)

"Всяка година се прибирам при близките в България, но на море тук никога не съм бил. Харесвам природата и селото ми Осина (б.р. - община Сатовча, близо до Гоце Делчев, където е роден). Обичам разходките в планината, да ходя до магазинчето. Харесва ми да прекарвам време с близките ми от село, които дълго време не виждам и не се знае дали следващия път ще ги видиш отново или не. С баба ми ходим за гъби - за манатарки". (5:00 минута)

"Много харесвам баба ми да ми прави кускус, супа и мляко с ориз. В Испания се храня предимно с паеля и тортиля" (6:15 минута)

- Как се запалва по футбола и какъв спорт е практикувал баща му? (6:33 минута)

"Майка ми работи в хлебарница, а баща ми е шофьор. Пазя се от топлия хляб на майка ми. Внимавам с какво се храня, тренирам повече, за да стана по-добър. Доста съм висок - 190 сантиметра. Силната ми позиция е централен нападател". (7:20 минута) 

"През последния сезон вкарах 12 гола - 8 за U19 на Алавес и 4 за третия отбор, в който са под 21 г. С третия отбор завърших на първо място и спечелихме титлата. В последния мач играхме срещу вторите, с които бяхме с равни точки, вкарах победния гол и победихме 1:0" (8:30 минута)

- Какво знае за Благой Георгиев, който преди години игра в Алавес? (10:22 минута)

- Испанец или българин се чувства? (11:05 минута)

"В Испания има много българи. Не, нямам гадже. Сега не е момент за такива неща. Много съм концентриран във футбола и нямам време за това" (11:30 минута)

"Треньорът Александър Димитров ми се обади преди една седмица да ме попита как съм. Много се изнанадах, не го очаквах, помислих, че е шега. Да, работя за това, но не съм очаквал такава новина. Изненадан и щастлив съм, че съм избран да бъда в младежкия национален отбор. Много съм горд да играя за България" (11:55 минута)

* Загубил е скъп човек, на когото посвещава головете си (15:00 минута)

"Не се страхувам, че може да се натровя с гъби, познавам ги, баба ми също" (15:40 минута)

"В Испания имам приятели, които са братовчеди на Даниел Наумов, казват ми, че е добро момче, добър вратар. Дано някой ден играем заедно в мъжкия национален отбор" (15:52 минута)

"Обещавам, че ще давам всичко за България!" (17:10 минута)

"Всички говорят за Христо Стоичков в Испания, той е легенда. Сега, ако се видя с него, ще поискам снимка с него и да го попитам за нещата от футбола - как да стигна по-далеч" (17:30 минута)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ