Дефанзивният халф на Локомотив (Пловдив) Али Н'Дйае впечатлява, както с физиката си, така и с добрата си игра в средата на терена. Специалистите, които наблюдаваха отблизо предсезонната подготовка на "смърфовете", смятат, че той е перлата в селекцията на "черно-белите". Футболистът даде кратко интервю пред Пловдив24.

Али, това е първото ти идване в България, преди да попаднеш тук, какво знаеше ти за България, българския футбол и Локомотив (Пловдив)?
От България знаех ЦСКА , "Левски", като цяло отборите, които участваха в Шампионската лига. Сега за първи път съм тук и трупам впечатления.

Какво мислиш за нивото на българския футбол?
Преди да дойда не знаех нищо за нивото на българския футбол. Когато обаче заиграх с моите съотборници, аз започнах да се наслаждавам на играта и мисля, че нивото на футбола е добро.

Къде си играл преди да дойдеш в Локомотив (Пловдив)?
Бях в Кристъл Палас преди три години, след това заиграх в Барнет и последния сезон играх в малък лондонски отбор.

От къде си и къде си роден?
Аз съм от Сенегал, но съм роден във Сошо, Франция.

Кой е любимия ти играч в Сенегал или Франция?
Моят любим играч е сенегалецът Ел Хаджи Диуф, за мен той е много добър футболист.

Какво мислиш за обстановката в Локомотив, отношенията между съотборниците, кои са най-добрите ти приятели сред тях?
Здравко Лазаров, много е забавен, също така се разбирам добре с Мартин Камбуров.

Феновете на Локо имат големи очаквания към теб след трансфера ти тук, как ще ги оправдаеш?
Много се радвам, че успях да подпиша с Локомотив (Пловдив). Имам много добри предчувствия за отбора и съм много радостен, че подписах точно с този отбор, а не с някой друг.

Какви са бъдещите ти амбиции?
В момента съм в Локо (Пловдив), само това е в главата ми в момента, искам да направя добър сезон за отбора, искам да се насладя на всеки мач, искам да зарадвам феновете на отбора и по този начин да зарадвам и семейството ми.