Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред БЛИЦ СПОРТ за снощната среща с ЦСКА, за изказванията на Стойчо Стоилов и Милко Георгиев, както и за новата модернизирана база на клуба.

- Успокоиха ли се страстите след снощната среща?
- При нас не е имало кой знае какви страсти. За нас това беше един от поредицата мачове. Нито е бил важен чак толкова от гледна точка на класиране, нито се решава първенството. Ние с отбора, настанил се на Армията, нямаме какво да делим.

- Отново победихте ЦСКА. Вече 14 мача не могат да спечелят срещу вас. Доволен ли сте от двубоя?
- Ние не победихме автентичното ЦСКА. Това, всъщност, ни е втори пореден успех. Не съм доволен от мача, защото не блестеше с футболни достойнства. Доволен съм от характера на футболистите, който показаха, че пред стадион с атмосфера могат да се представят на много високо ниво.

- Създаде се страхотно напрежение заради двата гола. ЦСКА претендира за засади...
- Не мога да коментирам ситуацията. Има си спецалисти, които да се изкажат. По цял свят хората и съдите грешат. ПСЖ също се чувстваха ощетени на мача с Барселона, но не са си позволили да коментират по грозен начин това!

- Стойчо Стоило каза, че вие нямате право да коментирате футболни въпроси. Трябва ли един директор задължително да е бил спортист?
- Рядко си позволявам да говоря за футбол и когато съм назначаван, не съм назначаван за спортен директор. Имаме достатъчно специалисти. Имаме изключително опитен спортен директор в лицето на Методи Томанов. Стоилов, ако има някакви комплекси заради нашите успехи, не е нужно да ги излива на мой гръб. Аз нямам претенции да съм футболен специалист. Моята задача е друга. По отношение на резултатите - можете да съдите по качествата на спортния ни директор и треньорския щаб.

- Милко Георгиев обяви, че няма феърплей и съдийството е било порнография. Бихте ли му отвърнали?
- Не искам да се занимавам с тази персона!

- Вече казахте, че не е феърплей поведението на диктора. Как ще коментирате това да обяви категорично по уредбата, че головете са от засади?
- Безпрецедентен акт! Така могат да се създадат предпоставки за масови безредици и да пострадат много хора. Когато нагнетяват обстановката при такъв мач футболните ръководители не трябва да забравят, че са отговорни на първо място за сигурността на хората, които са дошли да се забавляват. За пореден път си проявихме балканския манталитет, и за мен е цяло чудо, че мачът се размина без инциденти. Може би само благодарение на сериозната организация на полицията. Ескортираха ни след мача и взеха всички необходими мерки, за да гарантират сигурността на всички.

Още веднъж апелирам - нека претенциите се коментират от специалисти, а не ултраси да настройват хората.

- Пламен Марков също написа декларация за съдийството от мача с ЦСКА...
- Пламен Марков си пази хляба и е нормално да пуска декларации.

- Имате преднина от 16 точки пред Левски и 21 пред ЦСКА. Шампиони ли сте?
- Не. Все още не сме шампиони. Има да се разпределят още 30 точки и нека да проявим необходимото уважение към противниците.

- След дни откривате модернизираната база. Това ли е пътят за развитие?
- Това е нещото, което ме вълнвуа най-много в този момент. Нашите собственици за пореден път доказаха, че са изключителни стопани и всичко, което правят, показва ясно, че са се заели много сериозно да развиват футбол. Аз съм убеден, че скоро ще берем и плодове.

- Как се развива школата ви? Неведнъж сте казвали, че ще се гордеете един ден в Лудогорец да играят повече собствени кадри...
- Изключително съм доволен. Трябва ни още малко. Но няма да бързаме, а ще се опитаме нещата да ги направим по правилния начин. Да създадем основа, която да бъде устоичива.