Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, е поредният футболен човек, който се изказа остро относно конгреса на Димитър Бербатов. Преди него това сториха Венцеслав Стефанов, Георги Иванов-Гонзо, Иван Василев, селекционерът на националния отбор Ясен Петров и др.. 

Пред "Гонг" Петричев коментар бурните събития от последните дни. Шефът на Лудогорец каза, че този конгрес му прилича на секта. 

- Г-н Петричев, какво е становището на Лудогорец за проведения конгрес на Бербатов?
-  В кръга на шегата това е исторически конгрес. Дори и в ерата на Тодор Живков не е имало гласуване със 100 процента от присъстващите. Действително щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Опасявам се, че в българския футбол беше начертана нова разделителна линия, която много трудно вече ще бъде преодоляна. Моята прогноза е, че дори в идеалния вариант за Бербатов да се проведе нов конгрес, то при него съм убеден, че той ще има огромен отлив на гласовете, които получи на форума през септември.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- Легитимен ли е този конгрес?
- Когато за теб са гласували 12% от клубовете няма как да си легитимен ръководител на футбола ни. Това е от морална гледна точка. От юридическа предстои да видим. Не съм юрист и не мога да кажа колко дълго ще продължи сагата. Усещането ми е, че доста дълго време може да имаме две БФС-та. А то какво ли не сме преживяли вече. Навремето имахме два синода. Те свещениците години наред не можеха да се разберат, че какво остава за футболните хора. Конгресът на Бербатов малко ми прилича на секта. Събрали се 76 човека и си избрали гуру.

Аз присъствах на две предизборни срещи на Бербатов и не останах с усещането, че е готов да стигне до подобни крайности. Ако всичко беше наред с т.нар. конгрес щяхме да видим по медиите вълна от поздравителни адреси до Митко Бербатов – от ФИФА, от УЕФА, от дуги федерации.

- Какво ви е мнението за Изпълкома на Бербатов?
- В него не виждам нито един човек, който да е дал пари за футбола. И точно тези хора, които са се самопровъзгласили, ще определят правилата, по които собствениците на клубовете ще си харчат парите за футбол.

- Как би се отразило това Лудогорец?
- Само се моля да няма опасност за участието ни в евротурнирите. Ние сме си подреден и организиран клуб. Бихме се справили във всички условия. Не се притесняваме от никой. Много пъти сме казвали, че най-големият враг на Лудогорец може да си е самият Лудогорец.