Вратарят на Берое Илко Пиргов изрази недоумението си от отсъдената дузпа в полза на Лудогорец за крайното 1:1, което все пак не попречи на старозагорци да постигнат целта и да станат вицешампион на България.

– Илко, заслужен ли беше този хикс срещу шампиона?
– Заслужавахме победата в този мач. Нормално е, че според мен Лудогорец не бяха напълно мотивирани. Бяха станали шампиони 2-3 кръга преди края. Заслужавахме победата и за точката Лудогорец могат да благодарят на съдията.

– Неговото съдийство как ще го коментираш?
– Не знам. На вас дузпа ли ви се стори? Не знам, защото според мен няма никаква дузпа. Аз играя първо с топката, той свири първо фаул срещу мен, а след това отсъжда дузпа. Не знам каква беше причината да свири тази дузпа. На мен ми намига и ми вика: "Спокойно, втори сте, ЦСКА спечели срещу Литекс". Това му бяха думите. Не знам – вие можете да прецените.

– Второ място. Очаквахте ли в началото на сезона, че в края Берое ще вземе сребърните медали. Като че ли никой не ви вписваше в сметките…
– Нямахме особена цел да станем втори. Ние самите като футболисти си поставихме цел да се класираме колкото се може по-напред. Щастлив съм и радостен съм, че успяхме да станем втори в първенството и да участваме в Лига Европа.

– Oчакванията ти за представянето в Европа?
– Надявам се на късмет при жребия първо. Дано ни се падне някакъв по-преодолим отбор като за начало – да натрупаме малко самочувствие. Надявам се на пълноценна подготовка и да зарадваме феновете.





"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015