Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер даде интервю пред тв водещата и своя голяма фенка Савана Гутри в сутрешното шоу на NBC "Днес". Той говори за пенсионирането си, за хубавите мигове със семейството си и за най-новото си бизнес начинание.

- Преди дни записа световен рекорд за най-посетен тенис мач?
- Точно така. Беше истинска лудост. Играхме в 4 града, а на мача с Александър Зверев дойдоха над 42 хиляди души, което е два пъти повече от корта в Ню Йорк. Беше страхотно, просто сбъдната мечта.

- Имаш нов бизнес? Своя марка маратонки, в която инвестираш и ще бъдеш рекламно лице...
- Да, мисля, че беше време да го направя. Харесвам маратонките си и ще бъде забавно да работя за това. В последните три години говорихме за евентуално партньорство, поканиха ме, приех...

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Има слухове, че си близо до пенсиониране. Мислиш ли за това изобщо? Да седнеш на дивана и просто да ядеш сладолед, без да правиш нищо друго.
- О, да, много харесвам сладолед и ще ми е добре да го направя. Контузията ми през 2016 година ми даде възможност да видя какво е да не играеш. Същото ще е и като се пенсионирам. Но аз никога няма да се пенсионирам, макар вече да имам няколко бизнес проекта. Ще играя възможно най-дълго и това е моята цел. Ще се радвам на децата и времето със семейството и приятелите.

- Имаш две двойки близнаци. Децата ти са замесени в една от контузиите ти? Как стана всичко?
- Беше в деня след мач на "Аустрелиън Оупън". Децата дойдоха при мен, събудиха ме. Каза им да си вземат душ и да излезем, но те настояваха да им напълня ваната. Бях уморен и не исках да споря затова им казах - Добре, нека да е вана. Наведох се, за да я напълня и усетих щракване в коляното. Не изглеждаше сериозно, но след като прекарахме цял ден в зоопарка, то се поду и трябваше да отида на лекар, а след това да се оперирам.

- Семейството ти пътува навсякъде с теб, нали така?
- Да, почти. В 80% от времето сме заедно. Харесва ми да съм с тях навсякъде. Прекарваме си добре.

- Учиш ли ги на тенис?
- Ами, да. Виждам, че се забавляват все повече и повече с това. Всичките ни приятели и децата им играят тенис, така че не искам моите да са единствените, които не могат.

Превод: БЛИЦ