Петкратният световен шампион по снукър Рони О’Съливан пристигна в София, където ще участва в турнира PTC VICTORIA BULGARIA OPEN. Ракетата беше посрещнат на аерогара "София" от няколко свои почитатели, на които не пропусна да даде автограф.

Участието на англичанина започва в събота, а ако се представи според очакванията, неговите фенове ще могат да го наблюдават и в неделя в зала "Универсиада".

О'Съливан открива своето участие в България в мач срещу Майкъл Уайлд. При пристигането в София световният шампион даде интервю за "Спорта.бг".

- Здравейте, г-н О'Съливан. Добре дошъл в България! Как беше полетът?
- Беше много добре, Благодаря.

- Защо избрахте PTC България за първия си турнир за новия сезон?
- Причината е Олег Велинов - той е много добър и имаме отлични взаимоотношения. Идвал съм тук и преди и винаги се наслаждавам на подобен вид турнири с такъв формат - хубаво е да играеш снукър през уикенда.

- Успяхте ли да си починете след Световното първенство в Шефилд?

- Да, да, успях да си почина, освен това една година не играх снукър, така че съм отпочинал - все пак съм "почасов" играч (смее се).

- Тук сте за втори път. Какво си спомняте от България преди две години?
-
Хората тук са страхотни. Много добри, много културни и наистина обичат снукъра. Публиката е прекрасна и имам отлични спомени от първото си посещение тук.

- Каква е разликата между демонстративен мач, какъвто имахте преди две години, и сега, когато ще сте част от ранкинг събитие?
- Разликата е огромна - като денят и нощта. Напълно са различни, защото в демонстративния мач играеш основно, за да забавляваш публиката, докато в официален двубой също играеш, за да носиш наслада на феновете, но също така за да спечелиш. По време на турнир играеш много по-професионално и съсредоточено.

- Тук сте до понеделник. Мислите ли да посетите някое друго място освен хотела и залата?
- Да, до понеделник съм тук и наистина се надявам да успея да разгледам София. Надявам се да имам време, но ще играя снукър и не знам дали ще имам тази възможност. Въпреки това може някой път да дойда в България на почивка и да разгледам спокойно.

- Какво мислите за българската култура, хората и най-вече жените?
- Хората са прекрасни тук, а жените са много красиви и прекрасни.