Известният фитнес инструктор Сами Хоссни говори пред БЛИЦ за новата мания - онлайн тренировки, която завладя мрежата заради пандемията и невъзможността хората да спортуват навън. Здравенякът, финалист от последния пети сезон на "Фермата", разказа и кои наши звезди се справят перфектно с тренировките у дома.

- Сами, как реши да провеждаш тренировки онлайн в социалната мрежа? Наблюдаваме огромен интерес към това, което правиш? 
- Да, интересът наистина е много голям. Всеки ден от 18 часа провеждам тренировките онлайн на профила ми в "Инстаграм". По 2000 човека наведнъж ме гледат и изпълняват това, което им показвам. В края на лайв излъчването броят им достига 15 хиляди. Това ме прави много щастлив и радостен от факта, че съм полезен на хората. 

Аз така или иначе тренирам ежедневно с клиентите ми, помагайки им, но реших да го правя на много повече желаещи, използвайки възможностите на социалните медии. Правя го за всички. Опитвам се да държа духа на хората висок в този труден момент, който се надяваме да премине по-скоро.

- Какво се изисква от всеки, който желае да се включи в онлайн тренировките ти и да "се поти" вкъщи?
- Всеки може да се включи. Тренировките не изискват никакво оборудване, само тежестта на тялото, воля и желание за работа. Просто е нужна една хавлия и бутилка вода. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

- Съветът ти към принудените да тренират в домашни условия? 
- Да, необичайно е това, че не можем да излизаме навън и трябва да стоим вкъщи, но нека използваме тази ситуация, в която се намираме. Важно е да развиваме себе си. Аз постоянно мотивирам хората да правят правилните неща, за да бъдат в добра форма. Оправданията от сорта "не мога да излизам навън, за да тренирам" не важат. Можем да го правим и у дома. Нека всички използваме уменията си. И когато отмине това нещо и хората отново излязат навън, да са минали вече първия стадий - тренировките у дома. 

И чрез онлайн тренировките аз мотивирам хората да тренират всеки ден, за да изградят навици и да вкарат спорта в живота си. Правя го с цел единствено и само да правим нещо позитивно вкъщи. Просто е - взимаш хавлия и вода и започваш да изпъляваш това, което показвам. Всеки ден от 18:00 часа на профила ми в "Инстаграм".

Сами Хоссни запали и Криско по онлайн фитнес СНИМКА

- Освен Криско, кои други известни личности тренират онлайн с теб?
- Алекс Петканова и доста други. 

- Рап звездата и Алекс Петканова как се справят?
- Искам да ги поздравя специално. Справят се перфектно в тренировките. Криско и Алекс са много мотивирани и дисциплинирани. Те са пример за подражение. 

- До кога смяташ да продължиш с онлайн тренировките?
- Докато хората се нуждаят от тренировки у дома заради невъзможността да се излиза навън. Дори един човек да остане за онлайн тренировка с мен, пак ще се занимавам. Няма да спра да предавам знанията си. Ние, които имаме знания, трябва да сме полезни на обществото и постоянно да помагаме.

- Какви съвети би дал на хората относно храненето в този период, в който сме принудени да стоим затворени?
- Да приемат по-малко калории. Да не се фокусират основно върху храненето, а върху неща, които са по-далеч от хладилника.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тренировка 10 е вече история ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Може би най - трудната от всички до сега и въпреки това успяхме заедно да я завършим ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Поздравления за упоритостта и волята, машини Вие сте моята най - голяма мотивация да продължавам да правя тези лайв тренировки ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Утре имаме тренировка за корем и мобилност, точно в 18ч със специален гост @sonnywebstergb ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Напишете в коментарите, кое днес ви беше най, ама най - трудното упражнение? (За мен беше air squats) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #nodaysoff Coach Sami ️

A post shared by STAY HOME WITH SAMI (@samihossny) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ден 2 от втората седмица на LIVE тренировки е вече факт! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Днес имахме честта да ни гостува моят добър приятел @tft_fitness от Торонто, който ни изпоти, както никога до сега. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Утре отново в 18ч ще правим мощно кардио! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Чудно ми е, какво обичате да си хапвате след тренировка? Напишете любимата си храна в коментарите ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Repetition every day. #nodaysoff Coach Sami

A post shared by STAY HOME WITH SAMI (@samihossny) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

И ден 5 от 7 е вече в историята. Някои тематични упражнения за повдигане на настроението и доста бягане на място. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Така завърши иначе работната седмица, както и започна - с много висок интензитет и готини емоции! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Специални благодарности на @aleksandra_petkanova за това, че тренира рамо до рамо(екран до екран) с мен и мотивира всички вас да останете вкъщи и в по - добра форма!️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Разпознавате ли упражнението от първата снимка? Ако да, напишете кое е то в коментарите и предизвикайте приятел да го направи ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ До утре #teamnodaysoff ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #samihossny #stayhome #stayhomestaysafe #homeworkout #hiit

A post shared by STAY HOME WITH SAMI (@samihossny) on