Александър Александров загуби четвъртфиналния си мач в олимпийския турнир по бокс в категория до 49 кг и изпусна шанса да стане вторият роден спортист, който да си осигури медал от Лондон. Александров, за когото това беше дебют на форум под петте преплетени кръга, игра достойно във всичките си мачове, но остана разочарован, че не успя да се качи на почетната стълбичка. Ето какво заяви Сашо пред пратеничката на "Спортал" в Лондон.

- Сашо, стигна до четвъртфинал в дебюта си на Олимпийски игри, доволен ли от представянето си в Лондон?
- Много исках да взема медал. Като цяло съм доволен, че участвах на Олимпиада, победих вицесветовен шампион, но пак ви казвам – аз тръгнах с амбиция за медал, винаги искам да взимам максималното. За съжаление тук не се получи.

- Как видя мача?
- Първият рунд беше равностоен, играта ми се получаваше добре тактически. Във втория рунд се опитах да повторя, но губех с две точки и в третия вече не оставаше нищо друго, освен да се хвърля. Състезателят от Тайланд беше по-нисък и явно при близкия бой съдиите са отчели неговите удари, а не моите.

- Изненада ли те с нещо тайландецът?
- Стар боксьор е, участвал е и на по-миналото световно, гледах статистика, не съм му гледал мачове. Не ме е изненадал, но просто явно неговата игра се получи, а моята не.

- Каква беше твоята тактика, какво ти каза Мишо Таков преди мача?
- Тактиката ми беше да не влизам в близкия бой, тъй като е по-нисък, а да играя от средна или по-далечна дистанция, но като губех нямаше какво друго да правя. Трябваше да търся победата.

- Той вкарваше повече удари в ръкавиците, нямаше много чисти удари...
- Явно са отчели неговите, а не моите. Така са видели съдиите, така са отчели.

- Преди две години ти почти се беше отказал от бокса, така че пето място на Олимпиада е едно много добро постижение.
- Аз миналата година почти бях спрял, роди ми се детенце, нямаше финансови условия и бях решил да се отказвам. Мишо Таков ме върна в бокса, за което му благодаря. Ако миналата година някой ми беше казал, че ще участвам на Олимпиада, щях да му се изсмея.

- Ако трябва да изиграеш този мач още веднъж, как би го изиграл?
- Нямаше да му дам да води играта, пак щях да търся удари от средна и далечна дистанция. Днес просто играта не ми се получи.

- Остана някакво впечатление, че той беше по-активният?
- Явно и съдиите са видели това. Заслужава си победата момчето, поздравих го и му пожелах успех напред.

- От тук нататък оставаш ли в аматьорския бокс или ще търсиш изява в професионалния?
- Доколкото чух, има някакви запитвания от новата професионална лига към АИБА. Ще видя първо каква оферта ще ми предложат и ще преценя. Доколкото знам от Тервел, условията са добри, за леката категория парите ще са по-малко, но ако ме удовлетворяват, ще приема. Ще мога да играя пак на Олимпийски игри, млад съм, сега съм на 27 години, до 34 има време.