Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Капитанът на българския национален отбор по бокс Детелин Далаклиев се размина с първи медал от Олимпийски игри, след като загуби от световния вицешампион Люк Кембъл в кат. до 56 кг на боксовия турнир на олимпийските игри в Лондон. Българинът отстъпи само с точка на британеца – 16:15, но може да бъде с високо вдигната глава.

Първият рунд бе равностоен, като и двамата се хвърлиха здраво един в друг още от гонга. След неговия край резултат бе 4:3 в полза на Далаклиев.

Вторият рунд отново предложи зрелищен сблъсък, като и Далаклиев и Кембъл пласираха добре своите удари. След гонга съдиите дадоха равен брой точки на двамата – по 5, което направи резултата 9:8 за нашия боксьор.

В последният рунд нашето момче загуби свежестта си, а 4 години по-младия Кембъл успя да наложи превес и да запише резултат о8:6 в своя полза в решителните 3 минути, с което спечели двубоя и се класира за полуфиналите.

Загубата на Далаклиев бе първата такава за българския бокс на тази Олимпиада. До момента представителите ни на Острова имаха пълен актив, включително и при жените, където по-рано днес дебютира Стойка Петрова.