Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Българският боксьор Александър Александров пропусна открилата му се идеална възможност да спечели медал от Олимпиадата в Лондон.

Представителят ни в категория до 49 килограма отстъпи с 10:16 точки на тайландеца Каео Понгпрайон. Така Александров отпадна на 1/4-финалите и не успя да се класира на 1/2-финал, което щеше да му осигури поне бронзов медал от Игрите в Лондон.

Първият рунд завърши 3:3, след като съдиите разделиха гласовете си. Във втория точките отидоха в полза на тайландеца - 6:4, което принуди Александров да се хвърли и да търси обрат. Опитът на българина обаче се оказа неуспешен, тъй като по-опитният от него Понгпрайон се възползва максимално добре и взе часта със 7:3, и така триумфира в края с 16:10.

Както е известно, до момента единственият медал за България от Олимпиадата в Лондон е осигурен от боксьор - Тервел Пулев, който се класира на 1/2-финал след победа с 13:10 точки срещу Ямил Пералта Хара от Аржентина. Малката Кобра ще се боксира в петък срещу украинеца Олекснадър Осик.
 
Детелин Далаклиев също имаше шанс за медал, но съдиите го спряха в 1/4-финалната му среща с представителя на домакините Люк Кембъл, отстъпвайки само с точка - 15:16.