Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич даде първото си интервю, след като официално беше обявено назначението му. 44-годишният босненец с германски паспорт говори за клубната телевизия на „армейците“.

“Чувствам се страхотно, здраво стъпил на земята. Чувствам изцяло себе си в София. С всички мои особености и характеристики бързо се почувствах у дома. Ако сравня моя характер и ценности се ценностите на клуба, за мен е напълно естествено, автентично да бъда тук. Мога да бъда себе си и да се наслаждавам на всеки един ден”, започна Стипич.

“Много важно е да се знае, че от днес мечтите на всички фенове и плановете на ръководството са вече мои мечти и мои планове. Тук съм да бъда мост между клуба и привържениците. Да бъда най-добрия възможен посланик между клуба и медиите. Това е част от всичко онова, което трябва да правя, за да постигнем добри резултати”, допълни специалистът.

“Имам балкански хардуер. Ако ме погледнете, приличам да истински балканец. Но имам германски софтуер. В Германия ми дадоха знания. Смятам, че това е добър микс. Благодарен съм на родителите си, че като малък са ме завели в Германия, за да получа тази възможност да бъда в Западна Европа. Но без значение къде отивам, пазя емоциите, балканската култура. Сега наистина се чувствам сякаш се връщам към корените си с тази култура, с хората. Ще се опитам да науча български бързо, така че вярвам, че всичко ще е наред”, призна Стипич.