Доскорошният треньор на Етър Петко Петков отново е спряган за горещия стол, след като „виолетовите“ имат ново ръководство от вчера. БЛИЦ потърси специалиста и ето как протече разговорът ни.

-Г-н Петков, новият председател на Управителния съвет на Етър Деян Куздов заяви, че ще разговаря с вас с намерението да ви върне на треньорския пост?
- До този момент (бр. – 10.00 часа) никой не ме е търсил.

-А ще се върнете ли, ако ви звъннат?
-Как да се завърна в съблекалнята, в която аз не правя селекцията.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

-Как така не я правите вие?
-Ами да ви припомня защо напуснах. Защото се намесват в работата ми, защото договарям двама футболисти, момчетата пристигат във Велико Търново и уж всичко е наред. Да, но „отгоре“ нареждат, че ще се подпише договор само с единия. И се получава много конфузна ситуация спрямо другия играч.

-Само заради този случай ли напуснахте Етър?
-Не е само заради този. И друг път са правени опити да се намесват в селекцията. Аз не разбирам нещата така. Разбирам ги по следния начин – само треньорът да отговаря за новите попълнения, тъй като после отговорността пада изцяло върху него. Кой е виновен, когато резултатите са негативни – треньорът, а не хората, които се намесват в работата му. Е, няма как при това положение аз да продължа да съм в Етър. Нека този, който се намесва, да слага анцуга, да взима свирката и да идва да води тренировките и да е начело на отбора по време на приятелските и официалните мачове.

-Г-н Петков, Етър обаче от вчера има ново ръководно тяло, нов Управителен съвет и нов председател. Пак ви питам, ако по-късно през деня ви потърсят, дали ще се склонен да се завърнете.
-Как да ви отговоря на въпрос, след като никой не ме е търсил…

-Всъщност, кой е този, който се намесва в работата ви.
-Не знам кой е, наистина. И не знам кои да новите шефове на Етър.

-Вървяха слухове, че някои от футболистите често са мрънкали заради забавянето на заплатите и че…
- Не, не. Това са глупости! Категорично! Колективът в Етър е на много високо ниво. Обстановката в съблекалнята е перфектна. Футболистите са изключително търпеливи момчета. Аз съжалявам най-вече за тях и за феновете. Етър има привърженици, които са плътно до отбора. И които усещат нещата. Неведнъж са скандирали името ми след загуби…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ