ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Гръцкият треньор Акис Вавалис изненадващо се раздели с Крумовград, въпреки че новакът във Втора лига често побеждаваше под негово ръководство и беше трети в класирането. 37-годишният специалист избра БЛИЦ, за да разкаже какво се е случило в клуба и защо се е принудил да подаде оставка: 

- Акис, къде те откриваме и защо се раздели с Крумовград?
- В Серес съм, в родния ми град. Почивам си и обмислям предложенията, които имам. Напуснах Крумовград след победата с 1:0 срещу Янтра в Габрово. Подадох оставка и тя беше приета.

- Странното е, че подаваш оставка след победа, защо?
- Така усетих нещата. Играехме добре, бяхме трети в класирането, но усетих, че хората от ръководството не бяха доволни и щастливи с мен. Просто нямаше смисъл да стоя и да чакам да ме махнат. Това беше едната причина да подам оставка. Втората е, че точно преди мача с Янтра освободиха Стефан Генов - спортният директор. А аз дойдох в клуба по негова покана преди няколко месеца. Той ми даваше пълен картбланш и добрите резултати бяха на лице. След като го освободиха бях и морално задължен да си тръгна от клуба.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Стефан Генов защо беше освободен?
- Не знам точно причините заради които го махнаха. Сигурно и от неговата работа ръководството на клуба не е било доволно. Той трябва да каже какви са причините.

- Кои са хората от ръководството на Крумовград, с които не се разбираше?
- Говоря за цялото ръководство. Усетих и виждах, че тези хора не бяха доволни от моята работа. А побеждавахме, бяхме в челото на класирането. За условията, които имахме и поставената цел - да се утвърдим във Втора лига, класирането беше страхотно. Но щом ръководството на клуба не са доволни, а и след като се случи това с Генов, беше нормално да си подам оставка. 

- Веднага ли приеха оставката ти?
- Говорих с Асен Караславов, подадох я пред него. 

- Той нали работи в Ботев (Пловдив)...
- И в Крумовград също. Изявяваше се като шеф. Разбрахме се, няма конфликт. Г-н Караславов искаше да знае причините за оставката ми. Той не беше в отбора, за да знае какво се случва. Дойде в Крумовград една седмица преди да подам оставка. Каза ми, че ще разговаря с ръководството и ще ми каже дали приемат оставката. На следващия ден ме уведомиха, че е приета. 

- Разбрахте ли се за разтрогването на договора ти?
- Имах договор до юни 2023 г. Когато дойдох лятото подписах за една година. Разбрахме се за сумата, която имам да получавам, мисля че няма да имаме проблеми по този въпрос. Чакам развитието.

- Огорчен ли си, че така се случи и трябваше да си тръгнеш толкова бързо от Крумовград?
- Не съм предполагал, че така ще стане. Не знаех, че ще имам проблеми. За съжаление това е действителността в България. Най-големият проблем го създават тези хора, които се навъртат около ръководствата - съветниците. Проблемите идват от тях. Те просто искат да си заемат някакво място в отбора. Така стана и при нас. Сега гледам напред. Вярвам на себе си, имам оферти и няма смисъл да стоя в отбор, щом не са доволни, за да чакам да си взема някаква компенсация. Това го обясних и на Асен Караславов. Разделихме се без драми. Надявам се това, за което се разбрахме, да бъде изпълнено и да не се налага да се обръщам към ФИФА. Все пак сме хора, имаме семейства, работим и за пари. Но мисля, че всичко ще бъде точно. 

- Някой намесваше ли се в работата ти, в това число и Асен Караславов?
- Не мога да кажа, че той се е месили в работата ми. С него се засякохме десетина дни. Последните дни имах комуникация само с него. Той беше връзката между мен и ръководството на отбора. Друго не желая да коментирам.

- Замени те Велислав Вуцов, който качи Крумовград на върха. Отборът сега е втори в класирането. Ще атакува ли промоция в Еfbet Лига? 
- Още е рано да се каже, има много мачове. Не може да се говори за фаворити. Имам информация за отборите. Във всички клубове във Втора лига има финансови затруднения, в някои доста големи за съжаление. Отборите са равностойни. Тези, които имат финансова стабилност, те ще атакуват "А" група. Трябва да има стабилност и да се плащат редовно заплатите, за да могат играчите да мислят само за футбола. 

- Част от състезателната ти кариера премина във Вихрен (Сандански), а след това беше на работа и в Локомотив (Пловдив). Притежаваш лиценз УЕФА Про и си завършил висшето си образование в България. Може ли да те видим отново в наш клуб?
- Може, не изключвам тази възможност. Бъдещето ще покаже дали ще работя в България или в родината ми Гърция. Но ще бъда много внимателен при следващия избор. Най-радващото е, че имам право на избор, имам предложения. Рано или късно ще дойде точно това, което искам.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ