Големият талант на Септември (София) и българския футбол Владимир Николов премина в редиците на участника във Втора Бундеслига - Вюрцбургер Кикерс. 19-годишният нападател разказа пред БЛИЦ как се е стигнало до осъществяването на трансфера, кой му е помогнал и какви са амбициите му. 

- Влади, желаем ти успехи по терените в Германия! Как се стигна до трансфера във Вюрцбургер Кикерс?
- Нещата се развиха много бързо. Бях на турнир с юношеския ни национален отбор в Хърватия, когато още след първия ни мач - срещу домакините, баща ми ми се обади и ми съобщи за интереса на Вюрцбургер Кикерс. Каза ми, че са ме харесали и след два дни отлетях за Щутгарт. Впоследствие разбрах, че са ме наблюдавали няколко месеца. 

- Успял си да впечатлиш главната фигура във Вюрцбургер Кикерс - Феликс Магат, така ли е?
- Да, Магат и треньорът са ме харесали. Нещата наистина се развиха изключително бързо. Баща ми ме попита дали искам да замина, а аз без да се замисля отговорих с "да". Преди това ръководството на Септември се е разбрало с шефовете на Вюрцбургер Кикерс. Договорът ми е факт. Подписах за 3 години. 

- Разгледа ли базата на новия си клуб и какви са първите ти впечатления? 
- Базата и градът Вюрцбург са много добри, има голям университет, предимно млади хора са тук. Първите ми впечатления са, че мястото е приятно за живеене. Базата на новия ми отбор наподобява тази на Септември. Стадионът на Вюрцбургер Кикерс също е над града, а тренировъчната база е в града. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Проведе ли първа тренировка с новите си съотборници?
- Да, вече тренирах. Днес почти цял ден съм в базата - фитнес, възстановяване. Условията са много добри. Мисля само и единствено за футбол. Готов съм да дебютирам. На 14 септември имаме мач за Купата на Германия срещу Хановер, а дни по-късно приемаме Ерцгебирге (Ауе) на старта на новото първенство. 

- Какви са личните ти амбиции?
- Като за начало да бъда жив и здрав, това е най-важното. Надявам се бързо да се наложа и да покажа на какво съм способен, и с времето да бележа голове. А в бъдеще по-добър трансфер, на по-високо ниво. Не казвам, че е ниско нивото. Трансфер от България в клуб от Втора Бундеслига на Германия смятам, че не е малко. Но аз не се задоволявам с това. Вюрцбургер Кикерс сформира млад и перспективен отбор. Амбициите са да влезем в Бундеслигата - ако не този сезон, то през следващия. Надявам се да помогна на отбора. Ще давам най-доброто от себе си.

- Легендата Красимир Балъков също се е изказал ласкаво за теб пред своя добър познат Феликс Магат.
- Така е, за което съм му много благодарен. Балъков до голяма степен е отговорен за трансфера ми. Оценявам всичко, което направи за мен. Синът му Красимир Балъков-младши ме посрещна в Щутгарт и ме откара до Вюрцбургер. През цялото време беше до мен, работи в мениджърска агенция. Сега съм изцяло сам, така ще е близките месеци. Впоследствие семейството ми и приятелката ми ще дойдат при първа възможност.

- Сигурно искаш да благодариш на хората в Септември, където израсна много?
- Цели 10 години прекарах на базата в Драгалевци, каквото и да кажа за хората в Септември ще е малко. Обещах, че ще им изпратя писмо и ще им благодаря в официален вид. До няколко дни ще го напиша. Всички в Септември много ми помогнаха през изминалите 10 години. От все сърце им желая успех. Септември винаги ще остане мой дом, в сърцето ми. Винаги ще имам специално отношение към клуба. Благодарен съм много и на семейството ми, че ми помогнаха в тази ситуация. Безкрайно много ги обичам.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ