Халфът на Франция и Челси – Н‘Голо Канте даде ексклузивно кратко интервю пред БЛИЦ СПОРТ след световната квалификация срещу Бъгария. Двубоят бе спечелен от „петлите“ с 1:0, а полузащитникът на английския шампион бе сменен заради контузия още в 33-ата минута. Канте, който бе определен от легендата Сър Алекс Фъргюсън за най-добрия халф във Висшата лига, коментира срещата с България, контузията си и има ли шанс български футболист да заиграе в Челси.

- Постигнахте победа срещу България, но тя не дойде никак лесно. Какво е мнението ви за мача?
- Да, определено не беше лесен мач. Влязохме много добре в двубоя с ранен гол, имахме и още няколко положения през първото полувреме, но не успяхме да ги реализираме. През втората част мислехме повече как да задържим преднината си, която бе само един гол. Тогава се върнахме назад и по-рядко атакувахме. България направи много добър мач и ни затрудни. Вашият отбор също имаше положения, но се радвам, че направихме много важна крачка към световното. Времето също не беше от най-доброто за игра, а това се отрази на качеството на футбола.

- Можем ли да кажем, че вече сте на Световното?
- Не. Първи сме и всичко зависи от нас, но още не сме се класирали. Трябва да победим Беларус и тогава ще празнуваме. Имаме предимство, че Холандия и Швеция се изправят един срещу друг, но ние не мислим за мачовете на другите отбори, а сме концентрирани изцяло върху нашите резултати. Трябва да победим Беларус, но това също няма да бъде лесно.

- Ти беше заменен рано. Как е крака ти? Виждам, че накуцваш...
- Боли ме все още. Не знам колко е сериозно. Проблемът е в мускула, но тепърва ще се направят изследвания.

- Видя ли в българския отбор футболист, който има качества да заиграе в Челси?
- (Смее се) Не съм мениджър на Челси и не мога да кажа. Имате добър отбор с добри футболисти. Изиграхте много силен мач. Знам ли, някой ден може някой от тези българските футболисти да заиграе в Челси.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ