Голямата звезда на арменския национален отбор - халфът на Борусия (Дортмунд) Хенрих Мхитарян, говори пред журналистите след края на откритата тренировка днес. Армения приема България на 11 октомври от 18:00 часа в Ереван. След това България е домакин на Чехия на 15 октомври.

"В този квалификационен цикъл все още нямаме домакинска победа, въпреки че няма проблем с отбора. Длъжни сме да направим всичко, за да надиграем България. Предстоят ни два важни мача, за които ние се готвим много отговорно и ще направим всичко, за да вземем максимален брой точки, заяви Мхитарян, след което последваха още въпроси.

- Вие ли ще бъдете капитан на отбора?
- А вие какво, отписахме от сметките Березовски!? Не знам кой ще изведе отбора на терена с капитанската лента, но в този момент е много по-важно отборът да бъде готов за мача.

- Към кого бяха адресирани думите ви след мача с Чехия за това, че с тази победа на много хора затворихме устата?
Имах предвид тези хора, които смятаха победите на националния отбор случайност, които говориха, че в момента има криза в тима. Те нямат право да говорят така, защото защото ние представяме нашата страна и винаги се стараем да поддържаме високо реномето си.

- Какво ще кажете за отбора на България?
- Не бих отличил никой от отбора на България. Като цяло те оставят добро впечатление, но за нас е по-добре да се концентрираме върху нашия отбор. В петък ни чака интересен мач. Мисля, че в този момент най-важното е на всяка цена да вземем три точки от България, за да отидем като гости на Италия с по-голямо въодушевление.

- В каква форма се намирате?
- Опитвам се да показвам най-добра игра както в националния отбор, така и в Борусия (Дортмунд).