Атлетико (Мадрид) спечели минимално с 1:0 при визитата си на Осасуна в мач от 19-ия кръг на испанската Ла Лига и се утвърди на четвъртата позиция във временното класиране.

В средата на първото полувреме Чими Авила получи топката в наказателното поле, но Ян Облак спаси удара му. В 33-ата минута Тома Лемар изведе Пабло Бариос на границата на наказателното поле, но ударът на юношата на гостите мина над вратата.   

Малко след почивката Атлетико пропиля добър шанс, като Гризман овладя пас от дълбочина в наказателното поле и стреля ниско, но Айтор Фернандес спаси. Французинът имаше нов шанс за гол в 53-ата минута, когато негов удар мина над вратата. Последваха по-силни минути за памплонци, които опитаха късмета си чрез Мой Гомес и Дарко Брашанац, но и в двата случая Ян Облак отрази ударите им.

В 74-ата минута Родриго де Паул с чудесен пас намери Саул Нигес, който запази хладнокървие и с удар в долния десен ъгъл даде аванс на гостите. Шест минути след това Гризман се промъкна през защитата на домакините и излезе сам срещу вратаря, но не успя да преодолее Фернандес. До края Осасуна опита да притисне своя съперник в търсене на изравнителен гол, а Атлетико разчиташе на контраатаки.

След успеха си „дюшекчиите“ спечелиха много важни 3 точки в борбата за Шампионска лига, запазвайки четвъртата позиция с 34 точки. Тимът от Памплона е седми с 28 пункта.

По-рано през деня Валядолид излъга у дома Валенсия с 1:0 след гол на Ларин (90) в края и напусна зоната на изпадащите, като с 20 точки вече е на 16-ата позиция. Валенсия има същия актив, но е с две места по-нагоре заради головата разлика.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!