ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Aтлетико (Мадрид) успя да победи с 4:2 след продължения Реал (Мадрид) в 1/8-финал за Купата на Краля и да детронира актуалния носител на трофея. Резултатът в редовното време беше 2:2. 

Интригуващият двубой на "Сивитас Метрополитано" се превърна в голов спектакъл като този отпреди дни в Саудитска Арабия, когато в полуфинал за Суперкупата на Испания Реал разби Атлетико с 5:3, след което прегази Барселона с 4:1 и вдигна трофея

Отборът на Карло Анчелоти на два пъти изоставаше в резултата срещу тима на Диего Симеоне, като "дюшекчиите" в крайна сметка ликуваха и отмъстиха на съперника си, доставяйки неистова радост на привържениците си. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В 39-ата минута Самуел Лино даде преднина на Атлетико. В добавеното време на първата част Ян Облак си вкара автогол - 1:1. В 57-ата минута Алваро Мората направи 2:1 за "дюшекчиите", а в 82-ата Хоселу реализира за 2:2 и изпрати срещата в продължения. 

Атлетико поведе за трети път, след като Антоан Гризман вкара страхотен гол в 100-ата минута - 3:2. Младият Родриго Рикелме подпечата успеха на Реал с попадение в 119-ата минута - 4:2.

В 11-ата минута Джуд Белингам имаше шанс да даде преднина на Реал, но стреля в гредата. Малко след това шут на Винисуис премина покрай вратата. В 21-ата минута Родриго се озова очи в очи с Ян Облак и насочи топката към левия ъгъл, но не успя да реализира. След това словенецът скъси ъгъла на Винисиус и не му позволи да го преодолее. 

Малко по-късно Алваро Мората опита удар от трудна позиция, но не затрудни Андрий Лунин. 24-годишният украинец пази вратата на Реал тази вечер, а Кепа остана резерва. 

В 38-ата минута Федерико Валверде отправи удар от границата на наказателното поле, но не затрудни Ян Облак. 

Минута по-късно Атлетико поведе. Родриго Де Пол опита центриране, което Антонио Рюдигер в опита си да изчисти продължи към далечната греда, където Самуел Лино беше непокрит. Бразилецът насочи топката покрай Лунин за 1:0. 

Малко преди почивката Реал изравни. Лука Модрич центрира остро в наказателното поле, където Ян Облак не успя да се намеси добре и прати топката във вратата си за 1:1. 

Второто полувреме започна силно за "кралете". Първо Белингам създаде опасност, след това Родриго получи извеждащ пас, но Облак внимаваше и го изпревари. В 57-ата минута противно на случващото се на терена Атлетико отново поведе. Лунин изби топката, но право в крака на Антонио Рюдигер, а след това за Мората не представляваше трудност да вкара на празна врата - 2:1. 

В 66-ата минута Мората получи страхотно подаване в наказателното поле, но от отлична позиция не съумя да се разпише. Десет минути след това удар на Родриго срещна гредата.

В 82-ата минута Реал отново изравни. Винисиус пусна към Белингам в отляво в наказателното поле, английският национал центрира към Хоселу на далечната греда и непокритият нападател с глава вкара за 2:2. 

Атлетико поведе за трети път в 100-ата минута. Тогава Винисиус сгреши, Антоан Гризман му отне топката и напредна, навлезе вдясно в наказателното поле, бразилецът не успя да го спре, и с мощен удар от малък ъгъл французинът разстреля Лунин за 3:2. 

В 108-ата минута Тони Кроос проби отляво и центрира в наказателното поле, където Белингам засече топката, но не затрудни Облак. Две минути след това гол на "белите" беше отменен. Хоселу нанесе удар, който рикошира в защитник и се озова в Белингам. Англичанинът също шутира, но топката отново беше спряна от играч на Атлетико. От това се възползва Дани Севайос, който беше най-съобразителен и отбеляза. Голът обаче беше отменен, тъй като Белингам беше в положение на засада при удара на Хоселу. 

В 119-ата минута "дюшекчиите" ликуваха. Мемфис Депай получи пред наказателното поле и подаде на друга резерва - Родриго Рикелме, който със силен изстрел вкара за крайното 4:2. 

Атлетико (Мадрид) - Реал (Мадрид) 4:2 след продължения (2:2 в ред. време)
1:0 Самуел Лино (39), 1:1 Ян Облак (45+1-автогол), 2:1 Алваро Мората (57), 2:2 Хоселу (82), 3:2 Антоан Гризман (100), 4:2 Родриго Рикелме (119)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!