ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) завършиха 1:1 в дербито на испанската столица от 23-ия кръг на Ла Лига. За домакините на "Сантяго Бернабеу" се разписа Браим Диас (в 20-ата минута), който не трябваше да започне двубоя, но Винисиус Жуниор се контузи на загрявката, което доведе до спешната промяна за Карло Анчелоти. За гостите точен бе Маркос Йоренте в третата минута на добавеното време. 

Още във 2-ата минута удар на Белингам беше блокиран, а две минути след това Ян Облак спаси удар на Браим Диас. "Дюшекчиите" отговориха с шанс пред Мората в 8-ата, когато Лунин спаси. 

В 20-ата минута два рикошета помогнаха на Браим Диас да се окаже сам срещу Ян Облак и да реализира за 1:0. Три минути след това Аксел Витсел засече топката и Лунин изби в корнер, а след изпълнението му Савич не съумя да я насочи в мрежата от изгодна позиция. 

След попадението продължи доминацията на "кралете" по отношение на владението на топката. Така след половин час игра Родриго опита мощен шут от дистанция, но не намери целта.

Пет минути по-късно центриране на Маркос Йоренте намери Саул Нигес в добра позиция. Изстрелът на испенца обаче премина встрани от целта.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Малко след почивката в 48-ата минута Антоан Гризман центрира от корнер, а Стефан Савич засече топката с глава във вратата на Лунин. След преглед с ВАР обаче попадението не бе зачетено заради засада на Саул Нигес.

Футболистите на Реал претендираха, че са били ощетени от арбитъра Хосе Мария Санчес Мартинес, след като в 60-ата минута той не отсъди дузпа в тяхна полза за нарушение на Савич срещу Белингам. Шест минути след това Ян Облак спаси удар на Родриго. 

В 75-ата минута Ферлан Менди допусна неточност, която позволи на Анхел Кореа да се измъкне и да пусне успореден пас към Гризман, който опита много техничен удар с пета, но топката срещна тялото на Лунин.

В третата минута на добавеното време Савич центрира топката в наказателното поле, където Мемфис Депай продължи с глава към Маркос Йоренте, а испанецът с глава преодоля Лунин за крайното 1:1.

След равенството Реал продължава да е на върха в класирането с 58 точки, на две от втория Жирона, с който играе през следващата седмица. "Дюшекчиите" са четвърти с 48 пункта.

РЕАЛ МАДРИД - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:1
1:0 Браим Диас (20), 1:1 Маркос Йоренте (90+3)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!