Атлетико (Мадрид) спечели убедително с 5:2 при визитата си на Валядолид в мач от 32-ия кръг на Ла Лига и записа една от най-резултатните си победи през сезона.

Гостите поведоха в 20-ата минута, когато световният шампион Науел Молина бе точен със страхотен изстрел. 

Четири минути по-късно Атлети удвои аванса си. Антоан Гризман центрира от пряк свободен, а Хосе Мария Хименес с глава засече топката в десния ъгъл за 0:2. 

В 29-ата минута защитник на Валядолид изчисти от голлинията след изстрел на Алваро Мората. 

В 38-ата минута прошка за домакините обаче нямаше. Гризман изведе Мората, който по земя се разписа за 0:3. 

Головото шоу през първата част не бе приключило. В 40-ата минута Валядолид получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Сайл Ларин, който стреля в левия ъгъл за 1:3. 

През втората част темпото на игра спадна и опасните ситуации в началните минути липсваха. 

В 64-ата минута попадение на Валядолид не бе зачетено заради засада. В 70-ата минута Анхел Кореа нацели гредатта. 
Четвърт час преди края на двубоя Мончу центрира от корнер, а Серхио Ескудеро засече топката с глава и я вкара в долния десен ъгъл. 

В 86-ата минута Хоакин Фернандес се разписа, но не за Валядолид, а за Атлетико Мадрид. В добавеното време на срещата и Мемфис Депай записа името си сред голмайсторите в двубоя. Нидерландецът получи в своята половина и пробяга цялата дистанция до вратата, за да отбележи за 2:5.

С успеха тимът на Диего Симеоне събира актив от 66 точки и продължава да е на две от втория Реал. Валядолид е 15-и с 35. 

В друг мач от кръга по-рано Eспаньол постигна изключително важна победа в испанското първенство – 1:0 над директния съперник за оцеляване в елита Хетафе. Единственото попадение вкара опитният голмайстор Хоселу от дузпа в 38-ата минута, а с този резултат и двата отбора имат по 31 точки. Еспаньол обаче се придвижи на 18-о място с по-добри допълнителни показатели и свали Хетафе на предпоследната позиция.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!