Кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта разкри как ще намали огромните дългове на клуба, които са в размер на около 820 милиона евро и и утежняват икономическото положение на каталунците.

"Спешно трябва да решим нещо, за да обърнем ситуацията с дълга. Разходите трябва да бъдат намалени и преструктурирани. Това ще помогне за намаляване на дефицита. Докато не вляза в клуба, не знам със сигурност. Но загубите ще бъдат много големи, повече от тези, за които говорят. Загрижени сме за дълга на Барселона (820 милиона евро). Но ние сме оптимисти, защото през 2003 г. вече имахме подобна ситуация", сподели Лапорта пред La Vanguardia.

"Всичко е поправимо. Суперлигата Европа можеше да донесе много приходи на Барселона. Има и други направления на бизнес. Така че има причина за оптимизъм", добави бившият бос на каталунците, който бе начело на клуба от 2003 до 2010 година.

Барселона играе без зрители на "Камп Ноу" заради пандемията на коронавируса и това е причината дългът на клуба да се увеличава. Изборите за нов президент на клуба са на 24 януари 2021 година.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА