Барселона победи Атлетик (Билбао) с 3:1 на „Камп Ноу” в реванш от 1/8-финалите за Купата на Краля и с общ резултат 4:3 се класира за следващата фаза. В първата среща каталунците бяха загубили с 1:2 в Билбао. Луис Суарес (36), Неймар (48-дузпа) и Лионел Меси (78) вкара головете за домакините, а Саборит (51) бе точен за баските. Голът на Меси от пряк свободен удар се оказа решаващ, за да не отиде мача в продължения. Само преди няколко дни аржентинецът се разписа от фаул и при визитата срещу Виляреал (1:1) за първенство, предотвратявайки поражение на каталунския тим.

Футболистите  на Луис Енрике очаквано имаха териториално превъзходство, но едва в 26-ата минута успяха да пратят топката в мрежата на вратата на баските. Неймар се измъкна зад отбраната на гостите, но бе отсъдена несъществуваща засада, заради която попадението след това на Луис Суарес бе отменено.

Барса все пак поведе с красив гол на Луис Суарес (36), който се разписа след удар със странична ножица след центриране на Неймар на далечната греда. Това беше гол номер 100 за уругваеца в 120 срещи с екипа на каталунците и попадение номер 300 за триото Меси, Суарес Неймар, откакто играят заедно.

Малко след почивката Неймар (48-дузпа) беше повален в наказателното поле на гостите от Енеко Боведа и сам реализира 11-метровия наказателен удар, прекъсвайки период от близо два месеца без гол в официален мач за каталунците. „Лъвовете” от Билбао реагираха и намалиха чрез Саборит (51), който надскочи Сержи Роберто след центриране на резервата Елустондо.

този резултат срещата отиваше към продължения и домакините обградиха вратата на баските. Жорди Алба и Неймар последователно шутираха в ръцете на Горка Ираисос, а Луис Суарес шутира покрай вратата. Дойде ред отново на Лионел Меси (78) да се разпише от пряк свободен удар от около 20 метра. Аржентинецът прати топката в страничния стълб и след това тя влетя във вратата за 3:1. До края на мача гостите не успяха да отвърнат на удара и така Барса се класира за 1/4-финалната фаза на надпреварата.