Атлетико (Мадрид) е четвъртфиналист за Купата на краля. „Дюшекчиите“ обаче трябваше доста да потреперят, преди да се справят със съпротивата на коравия Лас Палмас и да го елиминират от надпреварата. Те бяха спечелили визитата си в първата среща от осминафиналната фаза с 2:0 и приеха съперника спокойно на реванша.

Успехът на „Висенте Калдерон“ обаче беше изненадващо за гостите, които биха с 3:2 и отпаднаха само заради по-малък общ брой голове в двете срещи.

Всичките попадения паднаха след почивката. Антоан Гризман откри в 49-ата минута, след като Гайтан направи отличен пробив отляво и го изведе на празна врата за 1:0. Отговорът на островитяните обаче не закъсня и в 57-ата минута Марко Ливая изравни след самостоятелна акция и шут по диагонала – 1:1. Радостта на футболистите на Лас Палмас трая твърде кратко.

4 минути по-късно Корея се възползва от груба грешка в отбраната на гостите и с хладнокървен удар преодоля вратаря Раул за 2:1. Домакините се успокоиха и бяха наказани. Отново най-добрият от гостите Ливая се разписа в 89-ата минута и изравни – 2:2. В 3-ата минута на добавеното време Матео Гарсия вкара за 2:3 и донесе престижния успех на Лас Палмас. С общ резултат 4:3 обаче в следващата фаза на турнира продължава Атлетико.  

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН -ТУК!