Ръководството на Барселона вече се готви за живота на тима след Луис Енрике при евентуално уволнение на специалиста и вече има две имена за негови заместници, съъобщава Sky Sports.

В момента каталунците изостават на 6 точки от лидера Реал (Мадрид) и при загуба в Ел Класико тази събота от 17:15 часа българско време на „Камп Ноу” разликата може да стане 9 точки, а това ще засили слуховете за освобождаване на Луис Енрике. Договорът на 46-годишния специалист с клуба е до следващото лято и все още не е подновен.

Двете имена, спрягани за потенциални заместници на Луис Енрике са сегашният треньор на един от основните конкуренти в Примера дивисион и носител на Лига Европа Хорхе Сампаоли и Ернесто Валверде, който е начело на Атлетик (Билбао).

Сампаоли пое андалусци това лято след четири години като селекционер на носителя на Копа Америка Чили. 52-годишният Валверде пък е треньор на баските от 2013 година, а като играч е прекарал две години на „Камп Ноу” от 1988 до 1990 година.

Напрежението върху Луис Енрике със сигурност е голямо след равенството 1:1 при визитата на Реал Сосиедад в миналия кръг. Това се оказа пета грешна стъпка на каталунците този сезон след загубите от Алавес (1:2) у дома и Селта (3:4) във Виго и домакинските ремита с Атлетико Мадрид (1:1) и Малага (0:0). Издънка и срещу Реал (Мадрид) може да разклати сериозно стола на специалиста.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН