ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барселона се измъчи при визитата си на третодивизионния Интерсити и го пречупи с 4:3 след продължения, класирайки се за 1/8финалите на турнира за Купата на Краля. Двубоят премина през много обрати, но по-високата класа на каталунците ги прати напред. 

Още в 4-ата минута гостите поведоха с гол на Роналд Араухо след удар с глава при центриране от корнер. Те продължиха да доминират, но до края на първата част не успяха да удвоят аванса си, след като пропуски направиха Франк Кесие и Усман Дембеле. Удар на Аарон Пинян от домакините пък бе спрян от Араухо пред голлинията.

След почивката в 50-ата минута Дембеле бе изведен на чудесна позиция в пеналта, но ударът му бе спасен от вратаря. В 59-ата минута домакините изравниха, след като при центриране от корнер Вадик Мурия свали с глава към Ориол Солдевийя, който отблизо засече топката във вратата за 1:1.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Барселона веднага засили натиска и в 66-ата минута Дембеле се измъкна в наказателното поле, но стреля в ръцете на вратаря. Само минута по-късно французинът се реваншира с гол за 1:2 след пас зад защитата.

Интерсити изравни в 74-тата минута за втори път, като отново герой бе Солдевийя, който се разписа с глава отблизо след центриране отляво. И този път каталунците реагираха бързо, след като три минути по-късно Жорди Алба подаде успоредно на голлинията, а Рафиня на далечната греда засече във вратата за 2:3.

В 86-ата минута тимът от Аликанте за трети път изравни резултата с трети гол на Солдевийя, който се разписа след чудесна контраатака.

Така се стигна до продължения, в които Барса започна с голям шанс. Удар на Ансу Фати мина под плонжа на вратаря и топката мина близо до гредата, но все пак гол нямаше. В крайна сметка в герой за гостите се превърна точно Фати, който в 103-ата минута вкара за крайното 4:3 и прати тима напред в надпреварата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!