Барселона победи с класическото 3:0 при визитата си на Гранада в среща от последния 38-и кръг на Примера дивисион и спечели за 24-и път в историята шампионската титла на Испания. Луис Суарес (22, 38, 87) реализира хеттрик и стана голмайстор на първенството с 40 попадения.

Срещата започна с брутално влизане на Рубен Перес в крака на Неймар, стъпвайки върху левия глезен на бразилеца, който не получи тежка контузия и остана в игра. В 7-ата минута гостите Андрес Фернандес изби топката от голлинията след удар с глава на Жерард Пике. Гостите претендираха за гол в тази ситуация, но такъв не бе зачетен. Последваха пропуски на Лионел Меси и Неймар, а Луис Суарес (22) откри резултата след пас на Жорди Алба. Уругваецът Суарес (38) се разписа с глава още веднъж до почивката, като този път асистенцията бе на Даниел Алвеш, центрирал топката от аутлинията. През втората част гостите продължиха да доминират, а в самия край на мача Луис Суарес (87) оформи своя хеттрик и крайния резултат, за да гарантира титлата на Барселона, който има още един мач до края на сезона - на 22 май срещу Севиля в спор за Купата на Краля. Гранада завършва на 16-о място с 39 точки, след като още в миналия кръг си осигури оставането в елита.

Гранада - Барселона 0:3
0:1 Луис Суарес (22), 0:2 Луис Суарес (38), 0:3 Луис Суарес (87)

Другият претендент за титлата Реал (Мадрид) спечели с 2:0 при гостуването си на Депортиво (Ла Коруня), но остана втори в крайното класиране с 90 точка и една по-малко от шампиона Барселона. „Кралският” клуб контролираше събитията на терена на „Риасор” от самото начало и Кристиано Роналдо (7) вкара първия гол след центриране на Гарет Бейл и отклоняване на топката от Карим Бензема. Домакините рядко преминаваха центъра на терена и съвсем логично се стигна до ново попадение на Роналдо (25) с глава след центриране от корнер на Тони Кроос. Това бе 51-и гол на португалеца от началото на сезона във всички турнири. Той можеше да стигне и до хеттрик малко след това, след като се озова сам срещи хърватския страж Плетикоса, но топката се отби в гредата. В 34-ата минута Роналдо за втори път удари гредата, след като получи топката на границата на наказателното поле и със страхотен удар я насочи към вратата, но тя се удари в напречната греда. На почивката португалецът бе заменен от Хамес Родригес. След почивката домакините така и не застрашиха вратата на „белия балет”, който намали темпото и не реализира други попадения. В крайна сметка Реал финишира втори с 90 точки, а Депортиво е на 13-о място с 42 точки преди останалите срещи от кръга.

Депортиво (Ла Коруня) - Реал (Мадрид) 0:2
0:1 Кристиано Роналдо (7), 0:2 Кристиано Роналдо (25)

Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!