Барселона не успя да победи гостуващия Райо Валекано на старта на сезона в Ла Лига и срещата на "Камп Ноу" изненадващо завърши 0:0. 

Вратарят на Северна Македония Столе Димитриевски се превърна в герой за гостите, спасявайки доста положения. Ситуации имаше и пред неговия колега Марк Андре тер Стеген.

Така Райо Валекано в трети пореден мач не допуска загуба от каталунците, след като миналия сезон записа две победи над тях.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дебют за Барселона направиха четири от новите попълнения. Сред титулярите бяха Роберт Левандовски, Рафиня и Андреас Кристенсен. Гол на поляка, привлечен от Байерн това лято, бе отменен още след десетина минути игра заради засада, а малко преди края на срещата същата съдба сполетя и неговия съотборник Ансу Фати. Феновете на домакините изтръпнаха малко преди последния съдийски сигнал, когато Радамел Фалкао прати топката в мрежата на Тер Стеген. И в този случай обаче имаше човек в нередовно положение, и това бе точно колумбийският нападател, който минута преди незачетеното попадение изкара втори жълт и съответно червен картон на Серхио Бускетс.

Двубоят не започна особено динамично, като каталунците диктуваха ритъма и повече владееха топката. Малко след като изминаха 10 минути от срещата Левандовски се озова сам срещу Димитриевски и копна топката над стража, пращайки я във вратата. Страничният съдия обаче бе вдигнал флага за засада. Малко след това Рафиня стреля неточно. Бразилецът имаше още един шанс, но ударът му профуча на сантиметри покрай целта. 

В 35-ата минута Педри можеше да отбележи, но пропусна. В края на полувремето Алваро Гарсия се справи с Араухо и можеше изненадващо да открие за гостите, но Тер Стеген се намеси решително и спаси.

В началото на втората част нападателят на Райо Валекано Серхио Камело се озова сам срещу стража на Барса, залъга го и отправи удар, но германецът все пак успя да избие топката.

В 68-ата минута Серхио Бускетс опита късмета си от близо 30 метра, но Столе Димитриевски отново запази вратата си. Един от най-чистите шансове за Барса дойде шест минути преди края, когато Обамеянг и Левандовски последователно стреляха от близко разстояние, но в първия случай стражът на Райо за пореден път бе на висота, а при добавката полякът не бе достатъчно точен.

В самия край на срещата Серхио Бускетс удари Фалкао и получи втори жълт и съответно червен картон. Около 30 секунди след изгонването на испанеца потърпевшият Фалкао прати топката в мрежата на Тер Стеген, но бе в положение на засада и срещата приключи 0:0.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК