Eспаньол възкръсна у дома срещу Атлетико (Мадрид) и завърши 3:3 с него, въпреки че изоставаше с 0:3 в мача им от 36-ия кръг на Ла Лига. Със спечелената точка "папагалчетата" си оставиха крехка надежда за оставане в елита. 

Още в първата минута Нико Меламед застраши вратата на гостите, но Гърбич направи страхотно спасяване, за да запази вратата си "суха". Две минути след това и Хави Пуадо бе спрян от стража на Атлети. 

В 21-ата минута Атлетико Мадрид поведе в резултата. Саул Нигес даде преднина на "дюшекчиите" с гол от близка дистанция. В 34-ата минута главният съдия лично преразгледа с ВАР ситуация в наказателното поле за дузпа в полза на Еспаньол, но отсъди, че такава няма. Три минути след попадението на Атлети Хоселу отправи страхотен удар, който обаче бе спасен по още по-страхотен начин от Гърбич. 

В 44-ата минута Яник Ферейра-Караско уцели левия страничен стълб. В добавеното време на първата част Антоан Гризман записа името си сред голмайсторите, за да удвои преднината на тима от Мадрид. 

Второто полувреме започна ударно за Атлетико Мадрид. В 46-ата минута Фернандо Пачеко отрази силен изстрел на Анхел Кореа, но при добавката Яник-Ферейра Караско бе точен за 0:3. 

В 64-ата минута "папагалчетата" върнаха едно попадение при десетия си корнер, а точен бе Сезар Монтес. Три минути след това попадение на Хоселу не бе зачетено заради засада. 

Атлетико отговори с изстрел на Науел Молина в напречната греда в 73-ата минута. Минута след това и Гризман имаше шанс да се разпише, но Пачеко блесна със спасяване. В ответната атака Иво Гърбич извърши нарушение, което доведе до дузпа за "папагалчетата". Хоселу се зае с изпълнението и намали изоставането на Еспаньол. 

Подемът на Еспаньол продължи и в 79-ата минута Винисиус Соуза с глава заби топката във вратата на Гърбич за 3:3. 

В 83-ата минута Хоселу напредна с топка в крака, но Гърбич успя с крак да отрази изстрела му. В добавеното време на срещата Антоан Гризман стреля над вратата.

С точката Еспаньол събра актив от 35 точки, но продължава да е в зоната на изпадащите на предпоследното 19-о място. Атлетико пък не успя да изпревари градския съперник Реал и остава трети със 73 точки.

ЕСПАНЬОЛ - АТЛЕТИКО (МАДРИД) 3:3
0:1 Саул Нигес (21), 0:2 Антоан Гризман (44), 0:3 Яник Ферейра Караско (46), 1:2 Сезар Монтес (64), 2:3 Хоселу (76-дузпа), 3:3 Винисиус Соуса (79)

В същото време Хетафе взе важни три точки в битката си за спасение, побеждавайки Бетис с 1:0 като гост в Севиля. 

В 16-ата минута попадение на гостите не бе зачетено заради фал в атака. След почивката 69-ата минута Хетафе успя да поведе в резултата. Омар Алдерете засече с глава центриране на Луис Мия за 0:1. Десет минути след това домакините останаха с човек по-малко след директен червен картон на Херман Песела.

С успеха си тимът на Хосе Бордалас събра актив от 38 точки на 16-ата позиция. Бетис остава  на позиция за участие в Лига Европа - шести с 56 точки. 

БЕТИС - ХЕТАФЕ 0:1
0:1 Омар Алдерете (69)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!