Барселона победи Леванте с 3:2 като гост в среща от 31-ия кръг на испанската Ла Лига и записа седми пореден успех в първенството.

Мачът се оказа доста по-тежък от очакваното за Барса и през първата част съперникът им на няколко пъти пропусна да открие резултата.

Първата възможност за Леванте дойде в петата минута след удар на Хосе Кампаня, но Тер Стеген се справи.

Домакините бяха близо до попадение и в 27-ата минута, когато Хосе Луис Моралес преодоля вратаря на Барса, но Ерик Гарсия изчисти топката от гол линията.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Барселона започна втората част с хубав удар на Феран Торес след центриране от крилото, а минути по-късно и Дембеле тества вратаря на Леванте.

Леванте получи дузпа за нарушение на Даниел Алвеш в 51-ата минута, а Хосе Луис Моралес откри резултата от бялата точка (1:0).

Четири минути след дузпата, Леванте отново получи 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Ерик Гарсия. Роджер Марти застана зад топката, но Тер Стеген улови ъгъла и отрази удара му.

Барса реагира, пусна в игра полузащитниците Педри и Гави, и стигна до равенството в 59-ата минута след комбинация между Усман Дембеле и Пиер-Емерик Обамеяг, завършило с гол с глава на габонеца (1:1). Обамеянг можеше да стане герой три минути по-късно, пак с глава, но този път топката премина покрай гредата.

Каталунците стигнаха до обрат в 63-ата минута с гол на резервата Педри (2:1) след пас на друг появил се от пейката - Гави.

Четвърт час преди края Сон пропусна да изравни за Леванте, но в 82-ата минута домакините получиха третата си дузпа в мача за фаул на Клеман Лангле. Гонсало Мелеро се разписа от бялата точка за 2:2.

Гави можеше да донесе победата на Барса в 88-ата минута, останал сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. Това обаче стори резервата Люк де Йонг, който прониза вратаря с глава в продължението за крайното 3:2.

Барса се върна на второто място с 60 точки, колкото има и Севиля, но с мач повече. Леванте е на предпоследната позиция с 22 точки.