Ръководството на Барселона взе решение да задържи треньора Роналд Куман на поста за поне още един сезон, информират няколко каталунски издания, позовавайки се до близки до клуба.

Нидерландецът беше пред уволнение заради пропусната възможност да спечели шампионата, но сериозната неустойка и добрата му работа с младите наклони везните. Освен това в последния месец ядоса шефовете си с изказвания, че страда от липса на доверие и това му влияе много.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Куман ще бъде задължен да използва емблематичната за клуба схема 4-3-3, както и да намали заплатата си.

Очаква се новината да даде тласък за завършване на трансферите на сънародниците му Мемфис Депай и Джорджино Вайналдум, с което новите в тима ще станат петима (след сделките за Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Емерсон Роял).

Все още не е ясно как ще реагира на новината звездата на Барса Лионел Меси, който беше бесен на холандеца за това, че изгони приятеля му Луис Суарес в началото на миналия сезон, но след това на няколко пъти се застъпи за треньора си. Припомняме, че аржентинецът все още не е подновил договора си и реално в края на месеца ще е свободен агент.