Барселона завърши при 2:2 с Еспаньол като гост в среща от 19-ия кръг на Примера дивисион и не успя да запише победа номер 100 над градския съперник.

Домакините отчаяно се нуждаеха от точки и направиха всичко възможно да не допуснат гол, като залагаха на контраатаки и статични положения в търсене на първа победа у дома. При едно от тях в 23-ата минута Давид Лопес надскочи всички и пусна топката в далечния ъгъл на Нето за 1:0. Последва натиск на Барса, но без реални положения до 40-ата минута. След нея пред вратата на Еспаньол започна да ври и кипи. Първо Меси стреля опасно с глава, Суарес удари гредата, а малко след това отново Меси пропусна да вкара.

Winbet - победата е емоция! (18+)

На почивката на терена се появи Артуро Видал, а Барса изравни минути след началото на втората част (50') след центриране на Жорди Алба и прецизен удар на Луис Суарес в близкия ъгъл. По-малко от десет минути по-късно (59') угугваецът центрира към резервата Видал и чилиецът заби топката с глава за 2:1. Суарес пропусна да направи 3:1 в 65-ата минута, а минута по-късно Калери можеше да изравни, но се размина с топката след центриране отляво.

Четвърт час преди края Барса остана с човек по-малко заради два бързи жълти картона на Френк де Йонг за задържане на съперникови играчи. Минута по-късно Ву Лей отправи втория точен удар за Еспаньол в мача, но Нето се справи и спаси. В последните минути Суарес можеше да реши всичко, но Диего Лопес излезе и не допусна да бъде прехвърлен. Вместо това Еспаньол стигна до равенството в 88-ата минута с диагонален удар на Ву Лей за крайното 2:2.

Така Барселона си върна първата позиция с равен брой точки, но с по-добри други показатели, от досегашния лидер Реал, докато Еспаньол е последен с едва 11 точки и без победа у дома.