Младата звезда на Барселона Ламин Ямал счупи пореден рекорд. При гръмката победа с 4:0 над Реал (Мадрид) насред "Сантиаго Бернабеу" суперталантът се превърна в най-младия футболист в историята, който вкарва в Ел Класико. Ямал стори това на 17 години и 105 дни.

По този начин той задмина настоящия си съотборник Ансу Фати, който отбеляза на 17 години и 359 дни при загуба с 1:3 на „Камп Ноу“.

"Щастливи сме. Тази победа означава нещо повече от три точки. Относно начина ми на празнуване, просто обичам да се забавлявам, нищо повече. Видяхме, че те са уморени, а ние имахме сили и решихме да натиснем по-сериозно", обясни Ямал след успеха.

"Вярваме, че сме най-добрият отбор и постоянно се стараем да го доказваме. Дано продължим по този начин. В съблекалнята отпразнувахме победата, но без да прекаляваме, защото ни предстоят още предизвикателства", добави звездата на Барса.

"Мисля, че се справям с напрежението. Ние имаме ясни цели. Аз винаги мисля първо за отбора, а не за себе си. Всички видяхте класата на "Ла Масия". Дадохме всичко от себе си заради тази фланелка. Всичко се получи добре. Флик е невероятен, той радикално промени съблекалнята. Изключително много го уважаваме", каза още Ламин Ямал.

Класирането в Ла Лига