Ливърпул постигна убедителна победа с 4:1 срещу Севиля в контролна среща. Това беше и неофициален дебют за новия мениджър на мърсисайдци Арне Слот на митичния "Анфийлд".

Севиля направи много голям пропуск в 13-ата минута на мача. Куанса допусна груба грешка при изнасянето на топката в предни позиции. Той загуби топката от Идумбо, който напредна, но след това се подхлъзна в ключовия момент при отправянето на удара.

Луис Диас демонстрира индивидуалните си умения в 24-ата минута, след което стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда в аут. Две минути по-късно Мохамед Салах направи характерен за негов пробив, който завърши с удар, но на сантиметри над напречната греда в аут.

Все пак Ливърпул поведе с 1:0 в 29-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд подаде към Диого Жота, който с удар от въздуха прати топката във вратата на Ниланд.

38-ата минута домакините удвоиха своята преднина. Луис Диас за пореден път демонстрира страхотните си качества и вкара топката за втори път във вратата на Ниланд. До края на полувремето резултата набъбна на 3:0, след като домакините организираха бърза атака. Доминик Собослай асистира за второто попадение на Луис Диас в срещата.

Мърсисайдци продължиха да доминират и в началото на втората част. В 51-ата минута Трент Александър-Арнолд с перфектен пас намери Луис Диас, но този път колумбиецът сбърка, тъй като вместо да стреля, реши да търси Мохамед Салах.

Алисон Бекер се наложи да се намесва в 54-ата минута след удар на Соу.

Севиля намали своя пасив в 66-ата минута, когато Пеке се разписа във вратата на Ливърпул, но само две минути по-късно Ниони вкара четвърти гол във вратата на испанците.

До края Ниланд се наложи да се намесва след много опасен удар на Мохамед Салах.