Барселона успя да елиминира драматично Гранада с 5:3 след продължения и да се класира на полуфинал за Купата на краля. Каталунците изоставаха с 0:2 малко преди изтичането на редовното време, но съумяха да се доберат до равенството и да последват продължения. 

Жорди Алба и Антоан Гризман се превърнаха в героите за тима на Роналд Куман тази вечер. Защитникът вкара за 2:2 в 92-ата минута, след това асистира на французина за третото попадение, вече в продълженията, а в 113-ата минута завърши перфектна атака с нов гол, който окончателно прекърши Гранада. Гризман блесна с две попадения и две асистенции.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В началото на мача каталунците на няколко пъти застрашиха вратата на домакините, но без успех. В 8-ата миута 21-годишният Тринкао се оказа на голова позиция, нанесе удар, който Ескандел отрази. Малко след това пропуск направи и Гризман.

В 23-ата минута Меси опита късмета си от пряк свободен удар, Ескандел отново беше на място и спаси. Противно на логиката Гранада поведе в 33-ата минута, когато Кенеди разстреля Тер Стеген за 1:0.

Три минути преди края на полувремето Серхи Роберто също не успя да затрудни стража на домакините със слаб шут. 

Малко след началото на второто полувреме задачата на тима на Роналд Куман стана още по-трудна. Анхел Монторо подаде на 35-годишния Роберто Солдадо, който покачи на 2:0. 

В 62-ата минута Меси стреля от границата на наказателното поле, но Ескандел отново спаси. Минута по-късно Тринкао отново не успя да отбележи, нацелвайки напречната греда на вратата на Гранада. Натискът на каталунците се засили. Гризман изпусна отличен шанс в 84-ата минута, а след това резервата Усман Дембеле също удари греда. В 88-ата Гризман успя да намали резултата, след като най-сетне Ескандел се пропука - 2:1. Драмата тепърва предстоеше. В 92-ата минута Гризман подаде на Жорди Алба, който изравни за 2:2 и така каталунците оцеляха, разваляйки плановете на Гранада. 

В продълженията за Ескандел имаше още повече работа. В 100-ата минута Гризман го наказа, донасяйки пълен обрат за Барса - 2:3. Радостта на Меси и компания обаче беше кратка. В 103-ата Феде Вико изравни от дузпа за 3:3. В тези минути обаче личеше, че играчите на Гранада изнемогват физически. Класата на Барса си каза думата, като в 108-ата и Френки де Йонг успя да вкара. Така каталунците отново поведоха - 3:4, а в 113-ата стигнаха и до пети гол, подпечатвайки победата и класирането на полуфиналите. Точен отново бе Жорди Алба след нова асистенция на Гризман - 3:5.

Гранада - Барселона 3:5 след продължения (2:2 в редовното време) 
1:0 Кенеди (33), 2:0 Солдадо (47), 2:1 Антоан Гризман (88), 2:2 Жорди Алба (90+2), 2:3 Антоан Гризман (100), 3:3 Феде (103-дузпа), 3:4 Френки де Йонг (108), 3:5 Жорди Алба (113)