Лошата икономическа ситуация в Барселона се отразява сериозно върху приходите на звездата на тима Лионел Меси. Каталунците вече дължат 63,5 милиона евро на аржентинеца само за този сезон. Парите са част от клаузите по огромния четиригодишен договор за повече от 555 милиона евро, който беше разкрит в събота от „Ел Мундо“.

Вестник „Марка“ съобщава, че към 31 януари каталунците е трябвало да изплатят 72 милиона евро на Меси. Това са пари, залегнали в точките по контракта за изиграни мачове и имиджовите права на шесткратния носител на „Златната топка“. 33-годишният аржентинец обаче е получил само 8,5 млн. от въпросната сума.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Вчера стана ясно, че само на 1 февруари Меси е заработил 39 милиона евро. Тези пари също са залегнали в огромния договор и са били в клаузата за лоялност. Сумата трябва да му бъде изплатена най-късно две седмици след изтичането на контракта му с „блаугранас“ през лятото. Аржентинецът обаче контрира, че играе от любов към футбола, а не заради финансовата изгода от него.

Лионел Меси не е единственият футболист от тима, на който Барселона дължи пари. Всички играчи подписаха споразумение с клуба, че отлагат получаването на сумите за следващия сезон. Споразумението беше подписано в последните седмици и така каталунците спестиха 172 милиона евро в момент, когато клубът търпи големи финансови загуби заради последиците от пандемията от коронавирус.