Испанският шампион Барселона представи официално новия си треньор Кике Сетиен, който наследи Ернесто Валверде. Бившият наставник на Бетис даде своята първа пресконференция при каталунците.

"Първо, бих искал да благодаря на клубното ръководство за възможността да бъда тук. Дори и в най-смелите си мечти не съм си го представял. Аз съм много емоционален човек и днес е специален ден за мен. Развълнуван съм от този проект и това предизвикателство", каза специалистът.

"Най-важното е да се опитам да пренеса върху играчите моите ентусиазъм и желание. Вчера се разхождах сред кравите на село, а днес съм в клубната база на Барселона, тренирайки най-добрите играчи в света в един отбор, който никога не бих могъл да подобря, защото това е максимумът", продължи Сетиен.

"Винаги съм бил в добри взаимоотношения с Ернесто Валверде. Ценя свършената от него работа и ще се опитам да поддържам контакт с него, защото има много неща от неговия престой, които ще са ни от полза. В месеците, в които очаквах да поема нов отбор, си мислех, че ще случа на такъв, който е назад в класирането и е в лоша поредица.

Загубата в Суперкупата може би ще има последствия, но трябва да благодаря на Валверде за свършената от него работа и за ситуацията, в която заварих отбора. Не е нормално да напуснеш отбор, който е на първо място в класирането. Ще поддържаме интензитета и изискванията, за да не ни се изплъзват мачовете, както се случи онзи ден. 

Нещата са ми много ясни. Винаги слушам останалите, но е много трудно да се отрека от това, в което съм убеден. Аз съм първият, който ще защити своя отбор и ще умре със своите идеи. Барса ще продължи по своя път и ще се подобрим във всяко възможно отношение", допълни той.