Реал (Мадрид) се похвали с феноменално постижение на голямата си звезда Кристиано Роналдо. Според „кралския” клуб петкратният и актуален носител на „Златната топка” е закръглил сметката си вече на 450 гола след този във вратата на най-големия съперник Барселона при равенството 2:2 на „Камп Ноу” в неделя вечер. Други източници обаче смятат, че головете на португалеца са 449, като те не броят един срещу Реал Сосиедад през 2010 година, зачетен обаче от вестник „Марка”. С този гол или без него обаче CR7 вкарва по над едно попадение средно на мач с екипа на „белия балет”, с който има 436 срещи.

Само през този сезон Кристиано Роналдо е вкарал 43 гола във всички турнири, въпреки че започна първенството в Примера дивисион с доста кръгове без попадения. Нападателят достигна границата от 40 гола на сезон за осми пореден път, откакто е футболист на Реал от 2009 година, когато бе привлечен на „Сантяго Бернабеу” от Манчестър Юнайтед. Само в първия си сезон като играч на „кралския” клуб той реализира 33 гола във всички състезания.

Роналдо има 311 гола за първенство, 105 в Шампионската лига, 22 за Купата на Краля, 4 за Суперкупата на Испания, 6 на световно клубно първенство и 2 в срещи за Суперкупата на Европа.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН