Реал (Мадрид) срази като домакин Реал Сосиедад с класиката 3:0 в среща от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион и увеличи аванса си на върха до 4 точки пред преследващите го Барселона и Севиля, а освен това е и с мач по-малко на сметката си.

Първи сериозен шанс за гол на „Сантяго Бернабеу” имаха гостите от Сан Себастиан, но в 16-ата минута вратарят на домакините Кейлор Навас спаси след изпълнение на пряк свободен удар от Вилиан Жозе.

В 33-ата минута Кристиано Кристиано Роналдо шутира за първи път по посока вратата на Херонимо Руи, но неточно. Все пак „белият балет” поведе при първата си голова възможност, реализирана от Матео Ковачич (38), който бе изведен от Роналдо и не сгреши сам срещу вратаря Руи за 1:0. В 44-ата минута баските изпуснаха чуденса възможност за изравняване. Данило се подхлъзна, а Хуанми шутира и топката облиза гредата от външната страна.

След почивката Матео Ковачич асистира на Кристиано Роналдо (51), който се разписа с прехвърлящ удар за 2:0. Голът успокои домакините и те се поприбраха в отбрана, но баските не намираха решение как да преодолеят отбраната на гранда от Мадрид. В 70-а минута съдията пощади Иниго Мартинес и не му показа втори жълт картон за нарушение срещу Ковачич при, а две минути по-късно гол на Мората за домакинте бе отменен заради засада. В 74-ата Иниго Мартинес все пак беше изгонен след фаул срещу Каземиро и гостите доиграха мача в намален състав.

Алваро Мората (82) все пак записа името си сред голмайсторите след центриране на Лукас Васкес. В самия край и гол на Роналдо бе отменен заради положение на засада.

С успеха си Реал събра 46 точки и е на върха с 4 повече от преследвачите си Барселона и Севиля, които са и с мач повече. Реал Сосиедад е пети с 35 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН