Реал (Мадрид) обърна у дома Севиля с 2:1 в мач от 15-ия кръг на испанската Ла Лига и след трудната победа увеличи аванса си на върха във временното класиране.

Рафа Мир (12) шокира домакините с ранно попадение след пас на Марко Акуня. Малко след това Мир отново насочи топка към вратата, но Алаба изчисти от голлинията, а след това Куртоа направи страхотно спасяване. "Белият балет" тръгна в търсене на изравнително попадение и в 28-ата минута Винисиус стреля по посока на вратата, но Боно не се затрудни. Отговорът на Севиля бе удар на Лукас Окампос, след който топката се спря в напречната греда. 

Реал все пак успя да изравни след малко повече от половин час игра. Боно отклони в гредата след мощен удар на Едер Милитао, но топката стигна до Карим Бензема (32), който отблизо я прати в мрежата за 1:1.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След почивката играчите на Карло Анчелоти продължиха активно да натискат андалусци, които се бранеха умело и бяха на път да измъкнат точка. Не така мислеше обаче Винисиус Жуниор (87), който направи обрата пълен с прецизен удар.

В добавеното време вратарят на „кралете“ Тибо Куртоа направи страхотно спасяване след удар с глава на Томас Дилейни, а включилият се в атака страж на гостите Ясин Боно не успя направи добавка, след като топката премина между краката му.

Така Реал записа шеста поредна победа във всички турнири и има 33 точки на върха, дръпвайки с четири пред шампиона Атлетико (Мадрид) и Реал Сосиедад, който е с мач повече. Севиля остава на четвъртата позиция с 28 точки.